Bajern Kimihu za dve nedelje karantina uzeo 768.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 10:40

Na razmatranju je i zabrana treniranja sa ostatkom ekipe...

Bajern želi da pokaže da se ponaša kao društveno odgovoran klub i kao takav mora odgovarajuće da reaguje na pojavu nevakcinacije među svojim fudbalerima. U Nemačkoj se podigra velika prašina otkako je jedan od najboljih igrača Bundeslige - Jozua Kimih, saopštio da ne želi da primi vakcinu. On je jedan od četvorice igrača minhenskog kluba što nisu primili ni prvu dozu (tu su još Serž Gnabri, Džamal Musijala i Erik Maksim Čupo Moting), međutim na Kimiha se vrši najveći pritisak kao na budućeg kapitena i jednog od vođa ove Bajernove generacije.

Prema bavarskim zakonima, kako piše Bild, čelnici kluba iz Zebener štrase nemaju pravo da novčano kažnjavaju svoje igrače zbog izbegavanja vakcinacije (o čemu su u jednom trenutku razmišljali), ali isti izvor navodi da i te kako imaju mogućnost da sankcionišu izostanke sa treninga usled sopstvene krivice fudbalera.

Izabrane vesti

Stvar je, dakle, jasna: Bajern će nevakcinisanim igračima koji su morali u karantin odbiti od plate za dati period izostanka. Kada je u pitanju Jozua Kimih, imajući u vidu njegovu platu koja je po novom ugovoru narasla na 20.000.000 evra godišnje, biće to ozbiljna cifra.

Bild preračunao: dve nedelje bez treninga 26-godišnjeg vezistu koštaće 768.000 evra!

U Minhenu su igračima objasnili jednostavno - da, vaše pravo izbora postoji, ne morate da se vakcinišete, ali isto tako klub zadržava svoje pravo da vam ne isplati platu za period provedem u karantinu.

Navodno, čak postoji ideja da nevakcinisanim igračima bude zabranjeno da treniraju sa ostatkom tima, a to bi onda verovatno značilo i ispadanje iz startnih 11. Ovo se odnosi na Kimiha i Gnabrija, naravno...

Nema sumnje da bi Bajern takvim potezom sebi naneo ogromnu štetu, ali glavešine iz Minhena zastupaju uverenje da je društvena odgovornost u vreme kada hara opaka bolest daleko iznad sportskih ciljeva i rezultata.


tagovi

Džošua Kimih

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara