Bajern mora brzo da dela, inače... Musijali trostruko veća plata

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 19:21

Real i Siti navodno vrebaju mladu zvezdu...

Traži se Bajern još pod Tomasom Tuhelom, traga za igrom koja će zadovoljiti i ljude iz kluba i javnost; takođe, pred nama je zima u kojoj će Bavaraci biti aktivni na tržištu - ako je verovati Uliju Henesu - međutim pored dolazaka novi igrača sportski sektor je za jedan od prioritetnih zadataka sebi postavio obnovu ugovora sa Džamalom Musijalom (20).

Sjajni ofanzivac ove sezone definitivno je istisnuo Tomasa Milera iz startnih 11, i pored manjih problema s povredama uspeo je da uđe u dobar ritam, tako da se Tuhel sve više oslanja na njega. Bajernov plan je jasan, želi da gradi ekipu oko budućeg kapitena Jozue Kimiha, Musijale i Harija Kejna, a planove mu navodno kvari interesovanje brojnih klubova za 20-godišnjeg Engleza. Pre svih Real Madrida i Mančester Sitija.

Izabrane vesti

Tako u Zebener štrase već neko vreme rade na pripremi terena za početak pregovora oko novog ugovora sa Musijalom. Reprezentativac Nemačke ima još pune dve i po godine saradnje sa Bavarcima, međutim njegova plata više nije kompatibilna s doprinosom timu i uticaju na isti. To znači samo jedno - povećanje plate. I to drastično u ovom slučaju.

Bild piše kako Bajern neće smeti da žali novac ukoliko želi da zadrži svoj najveći biser, što u prevodu znači da bi morao maltene da mu utrostruči platu kako bi 'ohladio' Real i Siti.

Šta to konkretno znači?

Musijala trenutno zarađuje oko 8.000.000 evra na bruto nivou, pa bi po novom ugovoru bio plaćen kao Nojer, Miler, Sane, Kimih... Svi oni primaju između 20 i 22 miliona. Ispred bi ostao samo Hari Kejn sa 25.000.000.

Džamal Musijala procenjen je na 110.000.000 (po Transfermaktu) i spada u najvrednije igrače na planeti trenutno. Imajući i ovaj podatak u vidu, nema sumnje da će Bajern što pre morati da 'dreši kesu', kako se konkurencija ne bi suviše približila mladoj zvezdi.



tagovi

Džamal Musijala

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara