Alfonso Dejvis (©reuters)
Alfonso Dejvis (©reuters)

Bajern neće da se ponovi Alabin slučaj i odredio Realu cenu za Dejvisa

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 17:50

Kanadski ofanzivni bek je najbliži transferu u Madrid, a minhenski klub pokušava da izvuče maksimum

Vizija Florentina Pereza je da napravi Real Madrid koji bi bar narednu deceniju mogao da dominira evropskim fudbalom i odavno je poznata njegova poslovna mantra, da ne odustaje dok ne dobije ono što želi.

To se najbolje pokazalo na primeru Kilijana Embapea koga je izgleda ubedio da konačno Pariz zameni Madridom, Erling Haland je neko ko se takođe visoko kotira na listi želja, a sledeći kojeg želi u Realu je Alfonso Dejvis.

Izabrane vesti

Već se pisalo nedavno da Blankosi prave strateške poteze kojim žele da ograniče Bajernove šanse da zadrži ofanzivnog kanadskog beka, mada je on i dalje igrač minhenskog kluba sa ugovorom koji ističe na leto 2025. godine.

Na Alijanc areni su svesni da su šanse da zadrže Dejvisa male, to im je potvrđeno i tokom poslednjeg razgovora sa njegovim agentima. Posle toga je sportski direktor Maks Eberl izjavio da “nijedan klub ne želi da gubi svoje igrače bez obeštećenja“. Bild piše da je iz tog razloga klub rešio da se ne ponovi slučaj Davida Alabe koji je 2021. već prešao iz Bajerna u Real kao slobodan igrač, te postavio cenu za Kanađanina na 70.000.000 evra.

U Valdebebasu bi voleli da sa Dejvisom prođu kao sa Alabom i ne plate ništa za obeštećenje, mada su spremni i da uđu u pregovore sa Bajernom da se transfer realizuje već ovog leta. Marka tvrdi da će Real krenuti verovatno sa dosta nižom ponudom, u rangu od oko 35.000.000 evra, s obzirom da će Dejvis tada već biti u poslednjoj godini ugovora.

Realova finansijska situacija je dobra i klub sa više strana dobija pohvale kako sve radi planski i sa dobrom pripremom, tako će ući i u pregovore sa Bajernom za Dejvisa, spreman da 'lomi' drugu stranu dok ne izvuče najbolje uslove. Tako je, uostalom, bilo i kada je Toni Kros došao pre deset godina za samo 25.000.000 evra. Jeste to bilo drugo vreme, kada su vrednosti bile daleko niže, ali kada se sabere sve što je uradio, Nemac je verovatno jedna od najboljih Realovih investicija u novijoj klupskoj istoriji.

Pošto Dejvis u novembru puni tek 24 godine, njegov eventualni dolazak značio bi da je Real pokriven na levom boku verovatno narednih deset godina.


tagovi

Alfonso DejvisReal MadridBajern Minhen

Obaveštavaj me

Real Madrid
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara