Bajern odložio kupovinu centarfora dok ne reši defanzivu; Henes i Rumenige odbijaju Tuhelove želje, preti bura u Minhenu

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.06.23. | 10:48

Godinama nije bilo ovako frekfentno u Zebener štrase...

Posle konfuzne sezone u kojoj mu je Borusija iz Dortmunda praktično poklonila titulu, Bajern je planirao značajne promene u igračkom kadru, ali ovolike, kakve će se izvesno je desiti, čini se da nije.

Potraga za centarforom top klase poptuno neočekivano pala je u drugi plan. Razlog: Bajern mora da proda dvojicu defanzivaca i dovede dvojicu novih. Nedeljama unazad spekuliše se kakva će biti sudbina Benžamana Pavara i Lukasa Ernandeza. I sada se čini da su napokon otklonjene sve dileme - obojica žele da odu. I to ovog leta.

Izabrane vesti

I dok se oko Pavarove budućnosti i nije toliko razglabalo, jer je njegova želja da promeni sredinu bila prilično jasna i otvorena, Bavarci su neko vreme pokušavali da ubede Ernandeza da ostane. Ugovor je bio spreman, novi, trogodišnji, međutim onda se pojavio Pari Sen Žermen sa petogodišnjim i praktično srušio celu Bajernovu konstrukciju.

Situacija je sada kristalno čista, navode nemačke mediji. Pošto obojici ugovori ističu kroz 12 meseci, klub iz Minhena želi da ih proda što pre. Ideja je da od Pavara pokušaju da izvuku najveći deo uloženog (oko 30.000.000), dok bi početna cena za Ernandeza iznosila 50.000.000 evra.

Deluje nerealno, s obzirom da bi brzonogi štoper već od decembra mogao da pregovara sa kim želi, ali pošto je Pari Sen Žermen ozbiljno zagrizao, nije isključeno da Bajern dobije ono što želi. Štaviše, moglo bi da se dogodi da obojica završe u Parizu, imajući u vidu da ih Julijan Nagelsman izuzetno ceni, a mladi Nemac je trenutno prvi pik za klupu Svetaca.

E sad, koga su Bavarci naciljali kao zamene?

Radna grupa formirana kako bi odradila predstojeći prelazni rok (Henes, Rumenige, Tuhel) ima nekoliko imena u tefterima. Sinoć je procurelo kako je top prioritet zvanično najbolji centralni bek Serije A - Kim Min Đae (26), međutim daleko od toga da je jedini. Štaviše, stav pomenute trojke iz radne grupe je takav da bi prvo trebalo dovesti štopera koji igra levom nogom, štopera koji bi bio prirodna zamena za Lukasa Ernandeza.

A kada govorimo o kandidatima u najužem krugu su tri imena: Pau Tores (26) iz Viljareala, Evan Endika (23) iz Ajntrahta i Miki van de Ven (22) iz Volfzburga. Kada govorimo o renomeu španski reprezentativac je svakako opcija broj jedan. Njegova izlazna klauzula iznosi 50.000.000 evra. Prednost Endike leži u tome što je slobodan igrač i mogao bi da dođe za džabe, dok je Van de Ven po profilu najbliži Ernandezu. Štoper koji vrlo uspešno može da odigra i kao levi bek.

Bild dalje navodi kako Tuhel vrši sve veći pritisak na Henesa i Rumenigea i da bi njegovo nezadovoljstvo iz nedelje u nedelju moglo da bude sve veće. Podsetimo, velika želja iskunog stručnjaka bio je Deklan Rajs. Kada su čuli za cenu šefovi su ga obavestili da od Engleza neće biti ništa. Naredna meta je Sofijan Amrabat (26), ali Tuhel s takvim rešenjem nije najsrećniji.

Kao novi problem javlja se to što Bajern sada veoma brzo mora da reaguje, a posla je mnogo. Jer spekuliše se kako na transfer listi nisu samo dvojica defanzivaca, već da bi se nemački šampion rado rešio još nekih igrača, poput Manea, Gnabrija, Sanea...

Isti izvor još podseća kako Tuhel ume da bude veoma nezgodan kada mu nadležni ne ispune želje, te podseća na slučaj iz 2016, dok je bio Dortmundu. Tada je od Hans Joakima Vackea tražio da mu dovede veterana Samija Kediru - ovaj je odbio. Kao zamenu poželeo je Johanesa Gajsa, a kada ni to nije prošlo, došlo je do prvih sukoba sa upravom. Nedugo potom Tuhel je napustio Vestfalen.

"Zbog svega toga u Bajernu moraju da budu oprezni", piše Bild. "Tomas Tuhel je do sada bio u veoma dobrim odnosima sa Henesom. Održava dobre odnose i sa Rumenigeom, obojica ga cene, međutim još neki neuspeli transfer mogao bi da dovede do ozbiljne bure u Minhenu".

Bajern je do sada završio dva transfera. Kao slobodni igrači u redove nemačkog prvaka stigli su Konrad Lajmer i Rafael Gereiro.

Portugalac bi narednih dana trebalo da bude predstavljen...


tagovi

Pau ToresKim Min Dže

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara