Bajern otvoreno 'preti' pred januarski prelazni rok: Svi znaju kolika je naša ekonomska moć...

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 12:35

Tokom zime Bavarci dovode najmanje dva vrhunska igrača

Manje od mesec dana preostalo je do početka zimske fudbalske pijace. Već nedeljama unazad spekuliše se kako će Bajern biti jedan od najaktivnijih velikana, o čemu sve češće govore i u samom klubu. Nakon Ulija Henesa, pozitivan odgovor na pitanje da li će biti velikih poslovao dao je i predsednik Herbert Hajner.

On možda nije bio eksplicitan kao Henes ("Ukoliko ostanemo u sva tri takmičenja, moraćemo da analiziramo šta nam je potrebno da bismo uspešno nastavili borbu za trofeje. Naš trener će dobiti sve što mu je potrebno"), međutim iz njegovijh reči jasno se da zaključiti da će Bavarci raditi na ozbiljnoj popuni rostera.

Izabrane vesti

Podsetimo, Bavarcima nedostaje makar jedan štoper, a Tomas Tuhel želi i klasičnu 'šesticu', jer navodno Jozuu Kimiha ne vidi na toj poziciji.

Hajner je za Bild govorio i o klupskim legendama Manuelu Nojeru, koji je produžio ugovor, odnosno o Tomasu Mileru, od koga se, izgleda, isto očekuje...

"Prvo moram da kažem da smo veoma srećni što se Manu vratio na pravi način posle teške povrede i dugog oporavka. Kao što vidite, na pravom je putu da ponovo bude onaj stari, dakle najbolji na svetu i broj jedan u reprezentaciji", kazao je Hajner.

"Tomas Miler? Svi znaju kakva je legenda u pitanju, ikona Bajerna sa nemerljivim zaslugama. Svi želimo da on ovde završi karijeru. Razgovarali smo, optimista sam u tom pogledu i verujem da će ostati. Tomas zna šta ima u Bajernu i mi znamo šta možemo da očekujemo od njega. Kako sam već rekao, svi u klubu žeimo da kad se povuče preuzme neku od fukcija u klubu".

Januarske mete su ono što najviše zanima navijače. Oko samih pozicija dileme nema (štoper koji može da igra i desnog beka, plus zadnji vezni), ali imena koja se pominju ne deluju baš kao lake mete. Daleko od toga.

Podsetimo, mediji su na Bajernovu listu prioriteta poslednjih dana uglavnom stavljali Takehira Tomijasua iz Arsenala, Rafaela Varana iz Mančester Junajteda i Ronalda Arauha iz Barselone, odnosno jednu staru želju - Žoaa Paljinju iz Fulama.

"Detaljno razmatramo kako da pojačamo tim, analiziramo koji bi nam igrači odgovarali. Imamo još nekoliko nedelja do zimske pauze, onda ćemo napraviti neke konkretne korake".

Na pitanje da li i pored utrošenih 100.000.000 na Harija Kejna klub ima mogućnosti da nastavi sa skupocenim pojačanjima, Hajner je bio prilično jasan i samouveren:

"Mislim da vam je dobro poznata ekonomska moć ovog kluba. To je naša karakteristika već 10-20 godina. Uvek smo u stanju da reagujemo na tržištu kada procenimo da je u pitanju igrač koji nam je neophodan. Videli ste to i letos, sa Kejnom. U pitanju je bio pun pogodak".

Paljinja je i dalje jedan od ciljeva?

"Svi znaju da smo bili zainteresovani, dolazio je da odradi lekarske preglede... Na kraju, njegov klub je sve stopirao u poslednji čas, zbog čega smo žalili. Pratimo tržište, gledamo na mnoge strane, da vidimo šta je izvodivo i koliko ima smisla".

Novac, ponovio je Hajner, neće biti problem ako analize pokažu da na tržištu postoji pravi igrač za Bajern.

"Ponavljam, u dobroj smo ekonomskoj situaciji i možemo da reagujemo ako se nešto pojavi. I ponavljam, to mora da ima smisla, da bude nešto što nam nedostaje, nešto što će da nas unapredi. Nećemo kupovati samo da bismo kupovali".

Ponovo je aktuelna priča o Florijanu Vircu, najvećem talentu nemačkog fudbala. On bi ipak bio meta tek od od leta...

"Florijian je izuzetan igrač. Ipak, razumite me, ne bih da govorim o igračima tuđih klubova".

Bajern, navodno, želi da upari Virca i Musijalu, mada mnogi stručnjaci tvrde kako njih dvojica ne mogu da igraju zajedno. U teoriji, bila bi to zaista brutalna navala: Koman, Virc, Musijala, Sane, Kejn!

Trojica super-brzih ofanzivaca i verovatno najbolji realizator na svetu...

Kada je leto u pitanju, prethodnih dana bilo je reči i kako Bajern dugoročnu zamenu za Manuela Nojera vidi u Majku Menjonu.


tagovi

Herbert Hajner

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara