Rastu šanse Bajerna da uzme Barsi jednog od najvažnijih igrača

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 15:53

Slična situacija kao sa Benžamanom Pavarom...

Urugvajac Ronald Arauho (24) treći je kapiten Barselone, ima veoma dobar status u klubu, važi za jednog od najbolji defanzivaca ne samo u Španiji, nego i na svetu, međutim on sam očigledno nije najsrećniji na Nou Kampu.

U jednom intervjjuu pre derbi sa Atletiko Madridom, Arauho je otkrio kako mu nije pravo što često mora da igra van svoje prirodne pozicije (štopera), te da se ne oseća ugodno kada dejstvuje kao desni bek.

Izabrane vesti

"Nije tajna da ne volim da igram beka, mnogo više mogu da pružim u centralnom delu odbrane", kazao je Urugvajac, dodaju da će bez obzira na sve nastaviti da ispunjava sve zahteve trenera.

Ćavi često Arauha i Žila Kundea seli uz desnu aut liniju, jer Žoao Kanselo je ultra ofanzivan, pa mu je potreban u poslednjoj liniji još jedan igrač s izraženim defanzivnim krakteristikama, a da opet može i da pređe na polovinu rivala.

Imajući u vidu da ni Kunde nije najsrećniji kada igra kao desni bek, mladi stručnjak često se nalazi u nezavidnoj poziciji kada treba da izdiktira sastav i postavi taktiku.

Sve ovo neodoljivo podseća na slučaj Benžamana Pavara, koji je između ostalog insistiro na odlasku iz Bajerna u Inter baš kako bi više igrao štopera. E sad, od pre nekoliko dana poznato je kako upravo Bajern gleda ka Arauhu.

Bavarcima je potreban igrač koji može da igra i štopera i desnog beka, a postoje neke naznake da se Tomasu Tuhelu Urugvajac izuzetno dopada i da bi ga rado video u svojim redovima.

Iza svega ostaće pitanje da li i u kokoj meri ove izjave Ronalda Arauha, samo dan-dva nakon što se pojavila vest o interesovanju Bajerna, imaju veze sa celom pričom.

Podsetimo, Bajern već u januaru mora da reaguje i dovede još jednog centarlnog defanzivca, pošto Tuhel trenutno raspolaže samo sa Kimom, De Lihtom i Upamekanom, pri čemu su sva trojica skloni povredama u uvodnom delu sezone. Iz tog razloga česwto smo u srcu odbrane imali prilike da vidimo Leona Gorecku ili Nusaira Mazrauija.

Nema sumnje da bi eventualni dolazak Arauha bio izuzetno pojačanje za poslednju liniju Bajerna, ali za takvog igrača nemački gigant morao bi i dobrano da dreši kesu. Doduše, novac ne bi trebalo da bude problem. Ako ga neko ima, onda je to Bajerna. U Zebener štrase najčešće je problem volja glavešina za trošenjem. No u ovom slučaju i taj je 'problemčić' izgleda prevaziđen...

"Da li će biti transfera na zimu? Ako naiđemo na dobre argumente za tako nešto, u osnovi nećemo biti protiv", kazao je u nedavno Uli Henes, zvanično počasni predsednik, u praksi ponovo glavnokomandujući u Bajernu. "Ukoliko ostanemo u sva tri takmičenja, moraćemo da analiziramo šta nam je potrebno da bismo uspešno nastavili borbu za trofeje. Naš trener će dobiti sve što mu je potrebno".

Tražišna vrednost Ronalda Arauha je 70.000.000 evra po specijalizovanom Transfermarktu.


tagovi

Ronald ArauhoZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara