Leroj Sane (©AFP)
Leroj Sane (©AFP)

Bajern overava titulu, Milioneri krote Bikove

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.05.21. | 12:22

Dva derbija u 32. kolu Bundeslige, Borusija Menhengladbah gostuje u Minhenu, Lajpcig u Dortmundu

Ako u subotu na svom stadionu pobedi Borusiju Menhengladbah, Bajern Minhen deveti put uzastopno, a ukupno 31. za 121 godinu postojanja, postaće šampion Nemačke. Mogli su Bavarci posao da završe i u prošlom kolu, ali su poraženi od Majnca u gostima, pa je RB Lajpcig tri kola pre kraja prišao na sedam bodova zaostatka. Teško, ipak, da ima neko, čak i u klubu iz istočne Nemačke, ko veruje da bi Bajern mogao da ostane praznih ruku, Pitanje je samo u kom će od poslednja tri kola gigant iz Minhena overiti još jednu Salataru.

Gosti iz Menhengladbaha imaju motiv da se u poslednja tri kola izbore za izlazak na međunarodnu scenu, mada pitanje je koliko ih zaista motiviše da naredne sezone igraju novo UEFA takmičenje, Ligu konferencija, namenjenu „evropskim trećeligašima“. I to posle Lige šampiona u kojoj su uspeli da prođu grupnu fazu, ali ne i Mančester Siti u osmini finala.

Izabrane vesti

18.30: (1,40) Bajern (4,90) Borusija Menhengladbah (7,50)

Prvi duel Bajerna i Borusije ove sezone, igran početkom januara u Menhengladbahu, pripao je domaćem timu (3:2) i to posle velikog preokreta. Bajern je vodio sa 2:0 posle manje od pola sata igre, ali je već do poluvremena bilo 2:2, a onda početkom drugog dela i, ispostavilo se, konačnih 3:2 za Borusiju.

Menš je dobio tri od poslednjih pet međusobnih duela, a Bajern dva. Inače poslednjih godina kada se sastaju ovi klubovi dobijamo naizmenične pobednike. Poslednji put nerešeno je bilo još 2016. godine, a od novembra 2017. nije bilo manje od tri gola, čak sedam uzastopnih utakmica. Od toga, samo jednom se dogodilo da ne dođe GG.

Bajern je bez Košte, Hofmana i Tolisa, a verovatno ni Čupo-Moting neće da bude među starterima. Na drugoj strani Ždrepci ne mogu da računaju na Dukura i Musela, koji od ranije muče muku sa povredama.

Dva puta u razmaku od pet dana Borusija Dortmund i Red Bul Lajpcig će odmeriti snage, doduše u dva različita takmičenja. Okršaj u prvenstvu biće uvertira za finala nacionalnog kupa koje će predstavljati jedinu šansu i za jedne i za druge da se domognu trofeja ove sezone. Ali prvo će se uhvatiti u koštac na Signal Iduna Parku, gde će Milioneri pokušati da nastave seriju pobeda i u smiraj sezone sustignu četvtoplasirani Ajntraht i trećeplasirani Volfsburg i poboljšaju sebi šanse da prvenstvo završe u zoni Lige šampiona.

15.30: (2,30) Borusija Dortmund (3,40) Lajpcig (3,10)

Za to vreme izabranici odlazećeg trenera Julijana Nagelsmana imaju još promil šanse da naprave čudo u foto-finišu Bundeslige i otmu Bajernu već viđenu titulu. Morali bi da slave protiv Dortmunda, pa u naredne dve runde i da se nadaju da će Bavarci ispustiti osam od devet bodova koji su u opticaju. Dakle, nemoguća misija. Zato će im verovatno veći fokus biti na dolazeće finale kupa.

Kada je reč o Borusiji, vezala je pet pobed u domaćim takmičenjima uz 16 postignutih golova, dok joj je na poslednja dva meča protiv Holštajn Kila, Volfsburga i Union Berlina sačuvala mrežu. Poslednji put kada su njeni fudbaleri istrčali na teren nastradao je upravo Kil koji je petardiran. Lajpcig poslednjih nedelja igra promenljivo, a nedavno se mučio s Verderom i obezbedio finale kupa tek u sudijskoj nadoknadi produžetaka. Osvrt na poslednjih sedam međusobnih duela kaže da je goleada i te kako moguća, jer su tri završena sa pet ili više golova.


tagovi

Bajern MinhenBorusija MenhengladbahBorusija DortmundRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara