Federiko Kjeza (@Reuters)
Federiko Kjeza (@Reuters)

Bajern poslao zvaničnu (i rekordnu) ponudu za Kjezu, Juve odbio da pregovara

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.07.21. | 17:09

U Minhenu se izgleda ipak sprema nešto veliko...

Jedno govore, drugo rade - ništa neobično za Bajern. Više puta je bavarski gigant tokom proteklih godina najavljivao miran prelazni rok i maksimalnu štednju, a onda - s neba pa u rebra, bomba!

Njihova filozofija "ćutimo i radimo" mogla bi ovog leta da dovede do "detonacije" u Minhenu. I to ozbiljne.

Izabrane vesti

Bajern Minhen i Federiko Kjeza. Kako vam zvuči?

"Mi smo se istakli tokom poslednjih godina i decenija uspostavljanjem ravnoteže između sportskog uspeha i ekonomske stabilnosti. Stadion smo otplatili, ne tako davno uzeli smo Ligu šampiona, osvojili devet titula u nizu. To nam govori da je moguće uspešno poslovati i u skladu s mogućnostima. Ekonomski smisao je veoma bitan u sportu, tako da ćemo nastaviti istim putem. Ne treba očekivati od Bajerna velike transfere u doba krize", kazao je pre nekoliko dana predsednik upravnog odbora Herbert Hajner.

Samo dan kasnije pojedini mediji preneli su informaciju kako nemački šampion "snima" Kjezu tokom Evropskog šampionata, da bi o kvalitetima mladog ofanzivnog veziste potom izjasnio i Julijan Nagelsman.

„Kjeza? Mnogo dobar igrač. Fantastičan, sa mnogo samopouzdanja igra, pravi razliku, vrlo je dinamičan na terenu. Ali je i mnogo, mnogo skup“, kazao je tom prilikom novi trener Bajerna za Bild. „Pratim ga duže vreme i smatram da je izuzetan, jer igra slobodno, brzo, drži u sebi veliku moć, a u stanju je da uradi na terenu stvari koje drugi ne mogu. Vrlo je brz, odličan finišer. Naravno, za njega je potrebno baš mnogo novca“.

Od ove izjave do prve zvanične ponude Bajerna za Federika Kjezu jedva da je prošlo 48 sati. Da, prve zvanične ponude, pošto Korijere delo Sport u današnjem izdanju piše kako je na adresu Juventusa stiglo pismo o namerama i u njemu sledeća cifra: 80.000.000 evra!

Isti izvor navodi kako je klub iz Torina ekspresno reagovao i poručio Bajernu da Kjeza nije na prodaju, odnosno da nikakvi pregovori ne dolaze u obzir, pošto se radi o igraču oko kog će Juve graditi svoj novi projekat.

Jasno je kao dan da su Bajernove šanse da dođe do italijanskog krila veoma male, ali isto tako dobro znamo da je poslednjih godina na fudbalskom tržištu sve moguće.

Šta bi moglo da sačuva nadu Bavaraca? Pod broj jedan mnogo veća ponuda, rekordna za nemački fudbal i jedna od najvećih u istoriji (u šta je zaista teško poverovati), odnosno novi ugovor za Kristijana Ronalda. Jer s Ronaldovim eventualnim odlaskom i Bajernu i svim ostalim klubovima sva vrata koja vode do Kjeze biće zatvorena.

A da je igrač poput njega potreban timu poput Bajerna nema ni najmanje sumnje. Da je zreo za velike stvari na internacionalnoj sceni Kjeza je pokazao još proletos u dvomeču sa Portom, kada je u dve utakmice osmine finala Lige šampiona postigao tri gola i sam držao Juve u igri za prolaz. Tek završeni EURO nije počeo kao starter, međutim ubrzo je postao nezamenjiv i jedan od najvažnijih igrača na italijanskom putu do trona. U Minhenu su svesni da ono čime raspolažu najverovatnije donosi i desetu domaću krunu u nizu, ali za držanje koraka sa Pari Sen Žermenom, Mančester Sitijem i ostalim klubovima što nemilice "sipaju" novac u pojačanja, biće potrebno da se katkad "razbije kasa".

Na kraju krajeva, Bajern je ostao bez četvrtog krilnog igrača (otišao Daglas Kosta), a kako sa Lerojem Saneom uprava kluba baš i nije najzadovoljnija pitanje je da li će u novu sezonu ući samo sa trojicom wingera. Pritom, od pojedinih analitičara može se čuti kako bi Nagelsman češće nego Flik mogao da koristi Serža Gnabrija kao najisturenijeg igrača, uz Roberta Levandovskog.

I još jednom: daleko je Kjeza, vrlo verovatno van Bajernovog domašaja, ali sve navedeno govori u prilog tome da će u Bavarskoj ovog leta ipak nešto eksplodirati.


tagovi

Federiko Kjezaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara