Erik Čupo Moting (©Reuters)
Erik Čupo Moting (©Reuters)

Bajern sa drugopozivcima u rukometnom gradu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 11:21

Holštajn Kil prvi put u istoriji odmerava snage sa Bavarcima, pobednik ide u osminu finala DFB kupa

Leverkuzen je sinoć deklasirao Ajntraht i plasirao se u osminu finala DFB kupa, a večeras će u rukometnom gradu Kilu biti poznat i poslednji učesnik ove faze. Holštajn dočekuje Bajern, i biće to prvi dvoboj ovih timova u istoriji (20.45).

Rode se nikada nije takmičile u Bundesligi, ali će imati priliku da vide kako je to ekipama iz najvišeg nemačkog ranga, odnosno, kako izgleda nameriti se na moćni Bajern, vladajućeg evropskog i nacionalnog šampiona. Kil je najbliži promociji u Bundesligu bio u kampanji 2017/18, kada je završio na trećem mestu Cvajte. Međutim, izgubio je sa ukupno 4:1 od Volfzburga u plej-ofu.

Izabrane vesti

Sastav sa severa Nemačke nije imao ni preterano uspeha u Kupu, gde je jedan od svetlijih trenutaka bio plasman u četvrtfinale u sezoni 2011/12. Usput su Rode tada eliminisale Kotbus, Duizburg i Majnc. Međutim, nisu imale sreću što su potom za rivala dobili Borusiju iz Dortmunda Jirgena Klopa, koja je slavila sa 4:0 i naposletku osvojila duplu krunu u Nemačkoj.

Ekipa Olea Vernera trenutno je trećeplasirana u drugom rangu, zaostajući samo bod za liderom Hamburgerom. Ovaj 32-godišnjak povukao je neke pametne poteze na transfer tržištu, dovodeći igrače sa iskustvom u Bundesligi u obliku Fina Bartelsa i Jozuu Mesa.

Sa druge strane, minhenski gigant u susret ulazi posle poraza u Menhengladbahu pre pet dana. Što je atipično za Bavarce, oni su poveli sa 2:0 preko penala Roberta Levandovskog i pogotka Leona Gorecke. Delovalo je da ekipa Hansija Flika lagano ide ka tri boda, ali Ždrepci Marka Rozea anulirali su prednost do odlaska na odmor, a potom preokrenuli rezultat i stigli do velikog skalpa.

Zapravo, Flik će biti zabrinut za količinu golova i šansi koje njegova odbrana dozvoljava. Bajern nije uspeo da sačuva mrežu u 14 od 15 prethodnih susreta u svim takmičenjima.

Kil će biti bez Noa Avukua zbog povrede Ahilove tetive, ali u protivnom se čini da Verner ima ceo sastav iz kojeg može da bira. U međuvremenu, Bajernu nedostaje Serž Gnabri zbog povrede kolena, a mladići Džošua Zirkze i Tangi Kuasu takođe nisu dostupni. Jasno je da će Flik da promeša karte, pa se tako u 11 očekuju Nibel, Dem, Roka, Musijala...

Susret Holštajn Kila i Bajerna možete da pogledate od 20.45 u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

NEMAČKA, DFB KUP - 1/16

Sreda

20.45: (15,0) Holštajn Kil (8,50) Bajern (1,15)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup NemačkeBajern MinhenHolštajn Kil

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara