Bajern u Dortmundu s jednim zdravim štoperom?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 18:36

Teški dani u Minhenu

Za sedam meseci, koliko je na klupi Bajerna, Tomas Tuhel uspeo je da jedan od najmoćnijih klubova sveta ostavi bez četiri trofeja! Dva puta kiksnuo je u ranoj fazi DFB kupa (računajući i sinoćnu blamažu), na startu ove sezone doživeo je debakl u Superkupu od RB Lajpciga (0:3), dok ga je protekle u četvrtfinalu Lige šampiona počistio Mančester Siti.

U međuvremenu, titulu šampiona Nemačke Bavarci su odbranili samo zato što im je to Borusija omogućila, predavši 'salataru' kao na tacni u poslednjem kolu.

Izabrane vesti

Sve to, uz loše odrađen prelazni rok, te lošu komunikaciju između igrača i trenera, dovelo je do blago haotične situacije u kojoj se minhenski velikan trenutno nalazi.

Igra je daleko od željene i očekivane, čak se stiče utisak da je Bajern pod Tuhelom izgubio 'tigrov pogled', da su mu 'očnjaci' otupeli, što sve skupa nagoveštava sezonu bez trofeja. Prvi put posle više od jedne decenije.

Ovakav - za mnoge i dalje nezamisliv - rasplet mogao bi da postane za nijasnu realniji ukoliko u subotu šampion poklekle u Klasikeru. Čak i u ovakvom stanju Bajern je favorit, to je jasno, međutim kadrovski problemi - uz sve navedeno - povećavaju šansu čete Edina Terzića.

A kada smo kod kadrovskih problema oni su od sinoć 'podebljani'. Čim se uhvatio za koleno i ostao da leži na travi, bilo je izvesno da je Matajs de Liht neće biti na raspolaganju za derbi. Dodatni pregledi su to potvrdili - pauza šest nedelja!

Ovo praktično znači da Tuhel pred put u Dortmund ima jednog jedinog zdravog štopera - Kima. Dajo Upamekano vratio se u ponedeljak timskim treninzima, međutim i dalje je rovit i veliko je pitanje da li će biti spreman za 90 minuta. U kirajnjem slučaju, pitanje je koliko je pametno forsirati ga. Mogli bi Bavarci na taj način da na duži period ostanu i bez Francuza, a to bi onda već bila mini apokalipsa.

Podsetimo, Bajern je imao ideju da angažuje Žeroma Boatenga kao slobodnog agenta, ali je odustao pod pritiskom medija, jer se protiv veterana i nekadašnjeg reprezentativca Nemačke vodi sudijski postupak zbog nasilja nad bivšom devojkom.

Usled velikih problema sa povredama u prvoj rundi DFB kupa štopere su igrali Leon Gorecka i Nusair Mazraui. Juče se, nakon povrede De Lihta, na mesto centralnog defanzivca spustio Jozua Kimih?!

Kimiha u Dortmundu neće biti zbog crvenog kartona protiv Darmštata, dok je Gorecka polomio prst na ruci, ali bi trebalo da se bude na raspolaganju.



tagovi

Matijs De LigtTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara