Korentan Toliso i Kingsli Koman (Reuters)
Korentan Toliso i Kingsli Koman (Reuters)

Bajernov promašaj od 40.000.000 i kusur ponuđen Interu i Totenhemu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 12:11

Korentan Toliso u januaru ulazi u poslednjih šest meseci ugovora, a njegovi agenti već stupili u kontakt sa italijanskim i engleskim klubovima

Koliko je minhenski Bajern verovao u fudbalske kvalitete Korentana Tolisoa vidi se i kroz obeštećenje koje je prvog jula 2017. godine leglo na račun Liona - 41.500.000 evra u tom trenutku predstavljali su najveći izdatak za potrebe transfera u istoriji giganta iz Bavarske. Klub sa Alijanc arene je odradio svoj deo posla, ali Tolisou Nemačka nije bila obećana zemlja... Daleko od toga. Zato će iz Minhena gotovo izvesno otići predstojećeg leta kao slobodan igrač. Njegovi agenti ne gube vreme i prema informacijama nemačkog Kikera, već su kontaktirali čelnike Intera i Totenhema.

Sportski direktor Pevaca je veliki poštovalac lika i dela francuskog veziste kojeg je pokušao da dovede u Juventus u istom prelaznom roku kada je Toliso potpisao za Bajern. Antoniju Konteu je potreban igrač takvog profila, prvenstveno bi voleo da angažuje Marcela Brozovića, ali hrvatski internacionalac deluje bliže produžetku ugovora i ostanku u Interu.

Izabrane vesti

Bilo je pokušaja da Bajern iskoristi Tolisoa za dovođenje Tangija Ndombelea iz Totenhema. Ponuda je glasila Toliso plus 20.000.000 za bivšeg vezistu Liona, ali su Sparsi dali odričan odgovor. Julijan Nagelsman je po letošnjem dolasku u Bajern odmah precrtao Francuza i stavio ga na transfer listu sa idejom da se prihvate i ponude od 10.000.000 evra, ali izgleda da Bavarci neće pokriti ni 25 posto transfera od pre četiri godine. Retko sportski sektor Bajerna pravi kardinalne greške, ali ovde je uprskao za sve pare.

Ove sezone Toliso je upisao osam nastupa, ali proveo svega 262 minuta na terenu. Postigao je i gol u Kupu Nemačke, ali da se ne lažemo, niželigašu Bremeru u pobedi 12:0 nije dao gol ko nije pitao. Čak je i zaboravljeni Erik Čupo-Moting četiri puta tresao mrežu.

Za četiri i kusur godine na Alijanc areni Toliso je prabacio brojku od 100 utakmica, ali je samo na polovini od njih bio starter. Preciznije, upisao je 104 nastupa, 19 golova i 13 asistencija, a kao jedan od retkih blistavih momenata u dresu Bavaraca pamti se nastup protiv Pari Sen Žermena u grupnoj fazi lige šampiona 2017. godine, kada je u Minhenu počastio Svece sa dva gola.

Juventus i Roma su se u poslednje vreme povezivali sa Tolisoom, ali bez obzira na sušne godine tokom kojih nije igrao fudbal na vrhunskom nivou, Francuz je zahtevao godišnju platu od 6.000.000 evra.



tagovi

InterTotenhemBajern MinhenKorentan Toliso

Obaveštavaj me

Inter
Totenhem
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara