Bajernova nova ideja - Ilkaj Gundogan za džabe

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 17:38

Ovo bi moglo da znači da Bavarci odustaju od Konrada Lajmera...

Otkako je Tijago Alkantara otišao u Liverpul Bajern Minhen traga za igračem takvog profila. Pokušavao je s nekim mlađim i uglavnom anonimnim igračima, poput Tijaga Dantasa, ali svaki put se ispostavilo da to nije traženi potencijal, a kamoli kvalitet da odmah konkuriše za seniorski sastav. Istina je da kreativaca tog kalibra (nisko težište, lopta u sefu, završni pas, maksimalna odgovornost u defanzivi, liderske sposobnosti na zavidnom nivou) baš i nema na tržištu, te se Bavarci nisu zaletali. No sada se čini da je tražena 'roba' detektovana u Engleskoj i što je najvažnije - postoje dostupna uskoro.

Prema nekim informacijama sa Ostrva šampion Nemačke ima ideju da u Bundesligu vrati kapitena Mančester Sitija Ilkaja Gundogana (32)! Nije prvi put da se klub iz Minhena interesuje za nemačkog reprezentativca, međutim imajući u vidu da Pep Gvardiola nije ni u ludilu hteo da se odrekne igrača krucijalnog za njegov stil igre, Nemci nisu imali velike šanse.

Izabrane vesti

Situacija je sada dosta drukčija. Vezisti turkog porekla ugovor sa Građanima ističe kroz osam meseci i bez obzira što postoje naznake da će mu Siti ponuditi novi, Bajern svoju šansu ipak vidi.

Kao reprezentativac Nemačke Gundogan se savršeno uklapa u novouspostavljenu filozofiju transfera bavarskog giganta, koja podrazumeva angažovanje što većeg broja igrača sa spiska Hansija Flika. Takođe, po trenutnom ugovoru on zarađuje oko 10.000.000 evra godišnje na bruto nivou, što je za Bajern potpuno privatljivo. Pogotovo ukoliko uspe da proda Marcela Zabicera koji je u tom platežnom rangu.

Austrijanac je došao kao velika želja Julijana Nagelsmana, odlično su sarađivali u RB Lajpcigu, međutim ovaj nikako da se adaptira na novu sredinu. Čak je na startu sezone imao veoma dobru minutažu usled povrede Leona Gorecke, pa opet - ništa. Na 17 mečeva ove sezone jedan jedini gol. I dosta, dosta slab generalni utisak...

Bajern je za novim centralnim vezistom traga prilično dugo. Ideja je bio i Konrad Lajmer, isto tako iz bivšeg Nagelsmanovog kluba, ali Bikovi letos nisu popustili. Lajmeru takođe ističe ugovor na leto. Biće zanimljivo videti da li je šampion Nemačke promenio kurs i okrenuo se drugačijem tipu igrača, ili obojicu drži za mete.

Ilkaj Gundogan je već sedmu godinu u Mančesteru. Došao je u leto 2016. iz Dortmunda za 27.000.000 evra. Za engleski klub je odigrao blizu 270 utakmica, postigao 51 i namestio još 34 gola.

Igrač se u skorije vreme nije izjašnjavao po pitanju svoje budućnosti i planova.


tagovi

Ilkaj GundoganZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara