Masimilijano Alegri (©Reuters)
Masimilijano Alegri (©Reuters)

Bajernova opcija broj 2: Ako neće Nagelsman, možda hoće Alegri

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.04.21. | 19:37

Italijan je po ukusu Rumenigea

Da li pregovaraju Bajern i Julijan Nagelsman, to je sad teško raščivijati. Lotar Mateus tvrdi jedno, a sam trener Lajpciga drugo.

U svakom slučaju, sad deluje manje verovatno, kada se sve raspričalo, da bi Lajpcig pustio Nagelsmana u redove velikog rivala, a italijanski Sport Mediaset iznosi novu informaciju, po kojoj Bajernov kandidat broj dva za novog trenera je Masimilijano Alegri.

Izabrane vesti

Izvesno je da Hansi Flik odlazi, verovatno na selektorsku klupu Nemačke, a Alegriju bi moglo da se isplati dvogodišnje čekanje, pošto je bez kluba od leta 2019. godine kada je napustio Juventus. Maltene nema kluba sa kojim Alegri nije povezivan od tada, ali on je i dalje na produženom godišnjem odmoru.

Italijani pišu da Alegriju najjači vetar u leđa daje Karl-Hajnc Rumenige, direktor Bajerna, koji ceni iskustvo, fleksibilnost, pragmazitam i pobednički karakter nekadašnjem trenera Juventusa. Baš tim rečima...

Bajernu nije toliko strano da dovede na klupu trenera sa strane, koji nije prethodno radio ili igrao u Bundesligi. Poslednja dvojica i to jedan za drugim su bili Pep Gvardiola (2013-16) i Karlo Ančeloti (2016-17).

Maksu Alegriju bi Bajern bio prvo internacionalno trenersko iskustvo, jer je pre Juventusa vodio Milan, Kaljari, Sasuolo, Groseto, SPAL i Aljanense. Čak i u dugoj igračkoj karijeri Alegri nikada nije igrao van Italije.


tagovi

BajernBundesligaMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara