Komentari na vest

Bajernova opcija broj 2: Ako neće Nagelsman, možda hoće Alegri

G

Gost2

pre oko 3 godine

Allegri ce u Inter ako ode Conte ili u Juve a Nagelsman ce ili ostati RB ili ce u Barsu u Bajern sigurno nece jer ima klauzulu od 20 mil jedino ako plate I ako on oce u Bajern
B

Brko

pre oko 3 godine

Guardiola je tri put stizao do polufinala lige prvaka. Dva put zasluženo ispao, treći put totalno nesretno od Atletica. Njegov Bayern je igrao lijepo i atraktivno, a mnogi igrači su izuzetno napredovali pod njegovim treninzima, tehnički i mentalno sazreli. Problem su bili totalno spori štoperi i promašaji poput Benatije i guranje Martineza na štopersku poziciju. Također stavljanje Lahma i Alabe u sredinu terena a na bekove stavljao daleko manje kvalitetne Bernata, Rafinhu itd. Anceloti je također donio dobar fudbal, imao odličan sastav ali njega je koštala neviđena sudijska krađa Real Madrida i ispadanje iz lige prvaka zbog toga. U drugoj sezoni je pogubio konce sa svlačionicom. Ista stvar je dočekala njegovog nasljednika i legendu Bayerna, Heynckesa, kada je također opljačkan od Reala. Niko Kovač pokazuje da je dobar trener, ali čini mi se da je prerano došao u Bayern i bespotrebno stvorio rat sa Mullerom. Njegov Bayern protiv Liverpoola je djelovao totalno podređeno. Nadam se da će Flick ostati trener, nema smisla njega otpustiti. To bi bila prvorazredna glupost. Ako se to ipak desi, Alegrija baš cijenim i poštujem, ali ne mislim da bi on bio rješenje za trenutni roster igrača. Nagelsman bi ove igrače, uz par pojačanja, mnogo bolje vodio.
R

RealNo1

pre oko 3 godine

Alegri je odbar izbor, ali za klub iz drugih liga. Samo neko ko je iz njemackog fudbala moze voditi Bajern. Samo pogledati kako ih je Gvardiola unakazio. Jednostavmo Bajern mora da igra svoj fudbal.
g

gost133

pre oko 3 godine

Ako je Bayernova uprava bez mozga a moguce da je onda ce pustiti Flicka i dovesti stranca. Nemam nista protiv Alegrija ali svi znaju kako strani treneri u Bayernu zavrsavaju(Guardiola 0 bodova, kovac smjenjen, ancelotti smjenjen). Bayern mora trenirati njemac i to je to.
r

roni

pre oko 3 godine

nece ga niko jer negue dekadentan fudbal i nema autoritet
U

Uglješa Crnjanski

pre oko 3 godine

Nagelsman mijenja Murinja u Spursima