Hajner i Kan (©Reuters)
Hajner i Kan (©Reuters)

Bajernu korona pojela 150.000.000, klub nema ni evro duga

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 06:21

Predsednik Hajner poručio da neće biti bombastičnih transfera ovog leta...

Kriza izazvana pandemijom koronavirusa žestoko je uzdrmala najveće fudbalske klubove Evrope. Tako velikih rupa u budžetima i zaradama nije pošteđen ni jedan od najstabilnijih sportskih kolektiva na planeti - Bajern iz Minhena.

Predsednik bavarskog giganta Herbert Hajner govorio je i na tu temu u opširnom izlaganju, a sve u sklopu zvaničnog stupanja na dužnost novog izvršnog direktora Olivera Kana...

Izabrane vesti

"Iza nas je teških godinu i po dana. Poslednji put pred punim stadionom igrali smo 8. marta 2020. Prve procene kažu da smo u datom periodu zabeležili gubitak od 150.000.000 evra", kazao je između ostalog Hajner.

"U stalnom smo kontaktu sa ljudima iz Vlade i zdravstvenim radnicima. Trenutno imamo odobrenje da pustimo u prodaju 1.500 ulaznica za prijateljske utakmice, ali verujemo da će se do početka sezone situacija popraviti i da će na tribinama biti značajno više publike. Naravno, zdravlje ljudi mora da bude na prvom mestu. Međutim ako pogledate kako napredujemo s vakcinacijom čini se da imamo pravo da se nadamo punim stadionima. O tome se intenzivno razgovara".

Bez obzira što bi nemački fudbal uskoro mogao da se vrati u normalu, Hajner tvrdi da Bajern neće "ludovati" na tržištu...

"Mi smo se istakli tokom poslednjih godina i decenija uspostavljanjem ravnoteže između sportskog uspeha i ekonomske stabilnosti. Stadion smo otplatili, ne tako davno uzeli smo Ligu šampiona, osvojili devet titula u nizu. To nam govori da je moguće uspešno poslovati i u skladu s mogućnostima. Ekonomski smisao je veoma bitan u sportu, tako da ćemo nastaviti istim putem".

Herbert Hajner posebno je podvukao da bez obzira na gubitak od oko 150.000.000 evra Bajern nema nikakvih dugova.


tagovi

Herbert HajnerOliver Kan

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara