(©Reuters)
(©Reuters)

U Barsi požar, hoće li vatrogasci stići na vreme? Nema registracije novih igrača, Mesi ni na nebu ni na zemlji

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.07.21. | 02:37

Kutinju, Pjaniću i Umtitiju ne pada na pamet da idu...

Novi predsednik Barselone Đoan Laporta svojski se trudi da zakrpi rupe što je napravila prethodna uprava katalonskog velikana, međutim njegova misija biće vraški teška. Pored toga što je klub sa Nou Kampa registrovao dug od preko 1.000.000.000 evra, svaki dan pred glavnokomandujećg i njegov tim saradnika iznikne neki novi problem.

Ovaj novi, doduše, lansiran je iz kancelarije prvog čoveka La Lige Havijera Tebesa. Da Barsa mora značajno da "skreše" potrošnju opšte je poznata stvar. Međutim informacija da će cifra od 347.000.000 evra, koliko je trošeno na plate prošle sezone, morati da bude smanjena za 50 odsto ozbiljno je zabrinula Laportu i naterala Katalonce da brže bolje krenu u rasprodaju, čak i puštanje određenih igrača da idu bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Todibo, Miranda, Trinkao i Mateus Fernandes već su razdužili opremu, ali njihov odlazak nije značajno popravio situaciju. Barsa i dalje u velikoj meri probija limite za plate koje joj je zbog dugova propisala La liga, tako da je definitivno postalo jasno da od registracije novih igrača za sada nema ništa. Serhio Aguero, Memfis Depaj, Erik Garsija i Emerson Rojal zvanično jesu postali igrači Barselone, međutim da bi mogli i da zaigraju nova uprava moraće da napravi još dosta napora.

U tom cilju klub je već ponudio Miralemu Pjaniću i Samjuelu Umtitiju da odu bez obeštećenja. Očekivano, njih dvojica zadovoljni ogromnim primanjima, glatko su odbili takav predlog. U isto vreme Laporta radi na tome da pronađe novi klub za Filipea Kutinja (makar i da ga pozajmi nekome ko bi preuzeo njegova kompletna primanja), jer s trojicom pomenutih, procenjeno je, Katalonci bi u novom budžetu za plate oslobodili čak 89.700.000 evra.

Ova trebalo bi da omogući registraciju pomenutih pojačanja, ali daleko od toga da bi Barsa time rešila sve svoje brige.

Pogađate - Mesi!

Laporta ima dogovor sa Argentincem o nastavku saradnje, čak se može čuti kako je jedan od najboljih igrača na svetu pristao na značajno smanjena primanja u odnosu na prethodni ugovor, pa opet, da bi do potpisa došlo potrebno je osloboditi još novca u okviru novih limita.

Tako pojedini mediji predviđaju da je matematički nemoguće da Grizman i Mesi igraju zajednoi od iduće sezone...

"Barselona zna kakva su pravila i radi na tome da reši problem. Nadam se da će uspeti u nameri. Moraće značajno da smanji troškove. Ono što je sigurno - nećemo da menjamo pravila ili da donosimo specijalne zakone zbog Mesija. Želim im da uspeju da ga zadrže", poručio je pre dva dana Tebas.

I dok na Nou Kampu bukti požar, Leo Mesi je, podsetimo, slobodan igrač.

Dosta toga, nema sumnje, zavisiće od njegove volje da nastavi da spušta potraživanja, odnosno od izdašnosti i lukavosti kobaca koji sasvim sigurno kruže oko Argentinca poslednjih dana...


tagovi

Lionel MesiHavijer Tebas

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara