Fudbaleri Banfilda (©Reuters)
Fudbaleri Banfilda (©Reuters)

Banfild briše kiks u Santijagu

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 23:05

Liga kup Argentine: Zeleno-beli iz Buenos Ajresa gostuju prijatnom iznenađenju na startu sezone, Sentral Kordobi

Posle tri kola Liga kupa Argentine samo dva tima imaju maksimalan učinak, a to su Kolon u Grupi A i Velez Sarsfild u Grupi B. Ekipa iz Santa Fea nije još primila gol i najprijatnije je iznenađenje na početku sezone u zemlji Gaučosa.

Sentral Kordoba i Banfild noćas (01.30) u Santijago del Esteru otvaraju četvrto kolo u Grupi A. Domaćin je odličan, ima šest bodova. Prošle nedelje je Kordoba razbila u Buenos Ajresu San Lorenco sa čak 4:0. Banfild je prošle nedelje poražen od Kolona sa 3:0 što mu je prvi poraz u Liga kupu. Lider Grupe A Kolon je pobedio i tim iz Santijaga na startu takmičenja sa 3:0.

Izabrane vesti

Trener domaćeg tima Gustavo Koleoni može da bude prezadovoljan startom sezone i dve vezane pobede. Posle bolesti, odnosno prelažene korone, u tim se vraća Gonzalo Betini. Jedini koji ne može da igra je povređeni Arijel Rohas.

Trener Banfilda Havijer Sangvineti ne može da računa na pocrvenolog Martina Ismaela Pahera. On je isključen prošle nedelje u Buenos Ajresu protiv Kolona.

01.30: (3,35) Kordoba Santijago (3,05) Banfild (2,20)

Ova dva tima su odigrala samo jedan susret u istoriji i to pre nešto više od godinu dana, neposredno pre prekida sezone usled pandemije virusa korona. U Santijago del Esteru nije bilo pobednika – 1:1. Kordoba je oba meča ove sezone dobila na gostovanjima. Zeleno-beli iz Buenos Ajresa su pre nešto više od mesec i po igrali finale premijernog izdanja ovog takmičenja, ali su poraženi od Boke Juniors posle penal-ruleta.

Banfild je u novu sezonu ušao oslabljen. Avgustin Fontana je pojačao River Plejt za 1.500.000 evra, Horhe Rodrigez je za 2.000.000 prešao u Estudijantes iz La Plate, dok je Klaudio Bravo nastavio karijeru u MLS-u, u Portlandu.

Podsetimo, drugo izdanje Liga kupa Argentine igra se u dve grupe sa po 13 timova, a najbolja četiri tima izboriće plasman u plej-of. Šampion ide direktno u Kopa Libertadores 2022. godine. Prvenstvo Argentine na programu je u julu.


tagovi

Južna AmerikaArgentinaLiga kup ArgentineBanfildKordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara