Maksvel Korne (Foto: Reuters)
Maksvel Korne (Foto: Reuters)

Barnli obara klupski rekord - 17.500.000 evra za Lionovog univerzalca

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 19:50

Maksvel Korne na ceni Klaretska zbog svoje polivalentnosti

Nikada se Barnli nije razbacivao novcem. Najviše što je na pojačanja potrošio u jednoj sezoni bilo je pre pet godina, kada je u tim uložio 45.000.000 evra. Od tada na ovamo, svake naredne sve manje i manje, da bi korona virus zavrnuo slavinu na Turf Muru, što je rezultiralo time da Klaretsi prošlog leta na pojačanja utroše jedan jedini milion evra.

Međutim, klub je krajem prethodne godine dobio nove, američke vlasnike i samim tim nadu da će ovi ubrizgati finansijsku injekciju potrebnu neophodnu za takmičenje sa premijerligaškim društvom. Jer Šon Dajš nije mađioničar, iako se u mnogo navrata učinilo da jeste. Igrački kadar praktično nepromenjen već dve godine, o njegovoj širini da ni ne pričamo, i Barnli je postao predvidiv u svakom pogledu.

Izabrane vesti

Dvojica golmana, trojica tinejdžera, isto toliko defanzivaca i jedan iskusni napadač. Tako je izgledala Barnlijeva klupa za rezerve na utakmici sa Liverpulom ovog vikenda. I nije Dajš time želeo da ubedi vlasnike kluba da je potrebno da ulože nešto novca. Jednostavno, bilo je to sve što je mogao da uvrsti u protokol za meč. Problem koji bi mogao da rezultira ispadanjem u niži rang, što je postalo potpuno jasno i vlasničkoj strukturi posle dva poraza u uvodnim mečevima sezone, pa je odlučila da duboko zavuče ruku u džep i obori klupski rekord po pitanju novca utrošenog na pojačanje.

Naime, kako prenosi britanski Skaj Sports, Klaretsi su na adresu Liona poslali zvaničnu ponudu za Maksvela Kornea u iznosu od 15.000.000 funti, odnosno oko 17.500.000 evra.

Razlog zbog kojeg je klub iz Lankašira spreman da razbije kasu za fudbalera iz Obale Slonovače jeste njegova polivalentnost, koja nedostaje Šonu Dajšu. Korne je karijeru počeo kao krilni fudbaler, sposoban da odigra na obe strane, da bi se prošle sezone “prešaltao” na poziciju levog beka. Pride ga krasi i velika brzina, karakteristika za kojom vapi tim sa Turf Mura.

Međutim, da finansijska situacija u Barnliju nije najsjajnija govori i saznanje Skaj Sporstsa da je ideja uprave kluba da Kornea isplati u pet rata, a dodatni problem moglo bi da bude i interesovanje Herte za fudbalera Liona.

Što se aktuelnog rekordera tiče, u pitanju je Ben Gibson, koji je pre tri godine plaćen 16.900.000 evra Midlzbrou, ali je pored neprikosnovenih Bena Mija i Džejmsa Tarkovskog uspeo da upiše samo šest nastupa pre nego što je ovog leta za 9.000.000 evra pojačao Norič.


tagovi

Transferiletnji prelazni rok 2021Maksvel KorneBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara