Barsa i Mark Kukurelja - dva puta te prodam, dva puta te kupim

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 08:57

Mladi čupavac na meti matičnog kluba...

Više puta smo pisali o čudesnim transakcijama Barselone sa Eibarom i Hetafeom u koje je bio uključen mladi bek/krilo Mark Kukurelja (21). Katalonci su ovog momka do sada dva puta prodavali (prvo Eibaru, pa onda i Hetafeu), jednom su već iskoristili povratnu klauzulu i povratali Kukurelju za 4.000.000, da bi ga potom ponovo poslali na pozajmicu i dozvolili otkupnu klauzulu koju je Hetafe iskoristio prošlog meseca i za 6.000.000 evra otkupio u potpunosti ugovor ovog momka.

I ponovo je Barsa uspela da u ugovor "umuva" povratnu klauzulu. Samo ovoga puta značajno veću - 15.000.000 evra. Iza Marka Kukurelje je odlična sezona, pa jedan katalonski radio tvrdi kako bi Barsa uskoro mogla da po drugi put otkupi svoje dete?!

Izabrane vesti

Nije tajna da je mesto levog beka hronični problem na Nou Kampu. Đordi Alba već osam godina uspešno pokriva tu poziciju, međutim njemu je već 31 godina i Barselona mora da misli na zamenu. Za Žuniora Firpa iz Betisa plaćeno je prošlog leta 18.000.000 evra, ali on očito nije i potpunosti zadovoljio. Otuda se juče pojavila informacija o interesovanju za malo poznatog Ervisa Estupinjana.

Imajući u vidu način poslovanja Barselone i sklonost da šansu daju igračima koji su prošli obuku u La Masiji, Mark Kukurelja trebalo bi da ima prednost u odbnosu na sve druge kandidate. Svoju višegodišnju želju - Davida Alabu, Barsa ovog leta neće moći da "peca", krupna je to riba za ovo doba krize, a Kukurelja je pomenutom cenom od 15.000.000 "legitimna meta".

Naravno, Barselona mora da bude na oprezu sve vreme jer i drugi klubovi su bacili oko na mladog beka. Poslednja u nizu Roma, koja traga za trajnim rešenjem za mesto levog beka, pošto Aleksandru Kolarovu polako ističe rok trajanja. Ali nije Vučica jedina.

Mark Kukurelja ima izlaznu klauzulu postavljenu na 25.000.000 evra. To je, dakle, cena za sve druge klubove osim Barselone. Zanimljivo da Hetafe ne bi izgubio ništa ni kada bi Barsa kupila Kukurelju. Klubu iz madridskog predgrađa svakako sleduje 15.000.000 (nikako više), jer u ugovoru stoji i klauzula da Kataloncima ide 40 odsto od prodaje ovog igrača nekom drugom klubu...


tagovi

Mark Kukurelja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara