Erik Garsija i Mičel Antonio (©Reuters)
Erik Garsija i Mičel Antonio (©Reuters)

Barsa komplikuje situaciju oko angažovanja Erika Garsije

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 18:46

Iako su prethodno postigli dogovor, novi sportski direktor Barselone ima drugačije planove

Dogovorili su se Erik Garsija i Barselona oko petogodišnje saradnje, pa se činilo da je završeno sve oko njegovog povratka u Kataloniju. Ipak, Marka prenosi nove detalje. Naime, novopostavljena uprava katalonskog kluba želi da smanji primanja velikom broju prvotimaca, pa tako i da promeni već ugovorene detalje sa mladim španskim fudbalerom. Sve to nateralo je navodno i Garsiju da ponovo razmisli o prelasku na Kamp Nou.

Ulogu direktora fudbala je od kako je Đoan Laporta postavljen za predsednika Blaugrane preuzeo Mateu Alemani. Već se bacio na posao, a kako je finansijska situacija u klubu prilično teška, jedan od načina da se smanje troškovi je i da se promene uslovi potencijalne saradnje između kluba i defanzivca Mančester Sitija. Garsija već oko godinu dana ima dogovor sa Barselonom, koji bi na snagu stupio u slučaju da se dva kluba dogovore oko transfera 20-godišnjeg fudbalera. Ipak, kako dve strane nisu uspele da pronađu zajednički jezik u prethodna dva prelazna roka, španskom defanzivcu ostaje mogućnost da kao slobodan igrač po okončanju sezone potpiše za klub u kojem je ponikao.

Izabrane vesti

21.00: (2,10) Bajern (3,45) PSŽ (3,50)

Tako su u Barseloni odlučili da promene već dogovorene uslove saradnje: planiraju da momku koji je ponikao u Masiji ponude nešto manja primanja. Zbog novonastale situacije, štoper Građana je primoran da stavi prst na čelo i razmisli o prihvatanju poslednje ponude sa Kamp Noua.

Garsija je bio uporan u nameri da se vrati u Barsu, odbijao je da produži ugovor sa Sitijem, iako je Pep Gvardiola insistirao na njegovom ostanku. Jasna je njegova želja da se dokaže u prvom timu katalonskog giganta, u čijoj školi je i napravio prve fudbalske korake. Sada se našao u nezahvalnoj situaciji, zbog finansijski slabije ponude od ranije dogovorene. Ipak, sportski sektor Blaugrane i dalje želi da ga angažuje, ali pod drugačijim uslovima, zbog očiglednih finansijskih poteškoća, koji će naterati upravu da za sto sedne i sa igračima koji su već pod ugovorom sa klubom, kako bi i sa njima pregovarali oko promene uslova saradnje.

Erik Garsija već može da pregovara sa zainteresovanim stranama, jasno je da će novi razvoj situacije upaliti alarme i u brojnim drugim klubovima, pa dati i nadu Sitiju da može da ga zadrži. Talentovani španski fudbaler je pred važnom odlukom.



tagovi

Erik Garsija

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara