Martin Brajtvajt (©Reuters)
Martin Brajtvajt (©Reuters)

Barsa našla kupca za Brajtvajta: Šrojder ga zove kao mentora Brobiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.07.22. | 10:35

Danac pred selidbom u Amsterdam

Prodaja Sebastijana Alea Borusiji Dortmund za 31.000.000 evra ostavila je Ajaks bez garantovanih dvadesetak golova u prvenstvu Holandije, pa se klub iz Amsterdama dao u potragu za golgeterom.

Prvi potez bio je da se od RB Lajpciga otkupi ugovor 20-godišnjeg Brajana Brobija, koji je u drugom delu sezone sedam puta bio strelac u 11 nastupa. Taj posao je navodno pri kraju i koštaće Kopljanike 15.000.000 evra, a po pisanju holandskih medija, novi trener Alfred Šrojder insistira na dovođenju Martina Brajtvajta iz Barselone.

Izabrane vesti

Katalonci jedva čekaju da se oslobode Danca kom je Ćavi odavno saopštio da ne računa na njega, ali se 31-godišnjem napadaču ne žuri posebno s odlaskom. Ipak, to bi mogao da promeni poziv holandskog stratega, koji ga poznaje iz vremena kada je bio asistent Ronaldu Kumanu u Barseloni.

Pored toga što bi delio minute sa Brobijem, Brajtvajt bi u Ajaksu imao i ulogu mentora mladom Holanđaninu poreklom iz Gane. S obzirom na to da mu ugovor važi do leta 2024, biće potrebno platiti obeštećenje za njegov transfer, a po ranijim informacijama Barselona traži 8.000.000 evra, što je prihvatljiva suma za Kopljanike posle prodaje Alea.

Brajtvajt je u Barselonu stigao leta 2020. iz Leganesa da gasi požar posle povreda Luisa Suareza i Usmana Dembelea. Plaćen je 18.000.000 evra, ali nije mnogo toga pokazao na Kamp Nou. U 57 mečeva dao je 10 i asistirao za pet golova.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Martin BrajtvajtBarselonaAjaks

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara