(©Reuters)
(©Reuters)

Barsa nek zaboravi Brozovića i trampu sa Interom: Kesi neće da se vrati u Seriju A, u obzir dolazi samo Premijer liga

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 17:06

Vezista iz Obale Slonovače ne namerava da bude deo “robne razmene”

Kada je Serhio Buskets doneo odluku da raskrsti sa Barselonom i u poznim igračkim danima otvori novo poglavlje u karijeri, Ćavi je bio nedvosmislen prilikom razgovora sa klupskim saradnicima - neophodan mu je vrhunski vezista. Angažovanje igrača sa velikim plućima postao je prioritet u prelaznom roku, a na Nou Kampu su osmislili plan kako da dobiju bitku sa arapskim pričevima i investicionim fondovima za Marcela Brozovića.

Barselona je naumila da u kompletan posao uključi Franka Kesija, da ga vrati na Apenine, međutim, planovi su brzo pali u vodu. Može katalonski klub da zaboravi na hrvatskog reprezentativca, a razloga su dva: vezista iz Obale Slonovače ne namerava da bude deo “robne razmene” i ne želi da se vrati u Italiju; Al Nasr je povećao ponudu, Inter je bez ikakvog razmišljanja prihvatio i sada se samo čeka da osvaja srebra i bronze sa Hrvatskom na Mundijalima sve aminuje.

Izabrane vesti

Na Nou Kampu su bili spremni da Arapima ulete klizećim startom u poslednji čas i zadrži Marcela Brozovića na Starom kontinentu, te tako spreči odliv još jednog zvučnog imena na Bliski istok. Ali, od ideje do realizacije je dugačak put, a španski prvak uistinu nije daleko odmakao. Zapeo je već na prvoj prepreci.  

Finasijska situacija guši Blaugranu, ometa je da nemilice troši i pažljivo mora da troši svaki evro. Tokom zimske pijace predlagala je Franku Kesiju da se vrati u Italiju, ali ovoga puta zaduži opremu Nerazura, a u suprotnom smeru da krene hrvatski vezista. Sportskom direktoru Pjeru Ausiliju se dopala ta opcija, ipak, afrički fudbaler je sve stopirao i pored toga što nije imao minutažu kakvoj se nadao.

I sada je kamen spoticanja...  

Za Kesija povratak u Seriju A nije opcija, Mundo Deportivo piše da se igrač zasitio i da mu je devet godina na Čizmi bilo sasvim dovoljno. Jedino što bi prihvatio, ako bi uopšte i razmišljao o odlasku iz Barselone, jeste odlazak u Premijer ligu. Samo ona dolazi u obzir. Jer, drugi evropski šampionati, po mišljenju Afrikanca, nisu na nivou dva elitna u kojima je igrao.

Katalonci mogu da počnu da razmišljaju o drugim mogućnostima i arhiviraju plan o trampi u fioku. I ta mala šansa da Marcelo Brozović ostane u Evropi i ne krene ka Kristijanu Ronaldu propala je očas posla. Interovi kineski vlasnici zadovoljno trljaju ruke i očekuju priliv od 22.000.000 evra, i praktično sve može da pokvari samo hrvatski vezista ukoliko se uzjoguni i odbije masnu ponudu.


tagovi

Marcelo BrozovićFrank KesiInterBarselonaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara