Levandovski i Dembele (Reuters)
Levandovski i Dembele (Reuters)

Barsa oduvala Sevilju na Pishuanu: Prvenac Rafinje, raste serija Levandovskog (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 22:50

Dve asistencije Kundea protiv bivšeg kluba

Devedeset minuta praznog hoda za Barselonu na premijeri španske Primere protiv Rajo Valjekana, a onda potom se primio napadački prelcer zasađen na Kamp nou ovog leta. Napad Katalonaca ne može da se zaustavi na krilima Roberta Levandovskog, a njegova nova žrtva u 4. kolu bila je Sevilja - 0:3.

Prošle sezone Andalužani su i kvalitativno i statistički imali najbolju odbranu Primere i jednu od najučinkovitijih u čitavoj Evropi, ali je sportski sektor sa čuvenim Monćijem na čelu prodao stubove odbrane Dijega Karlosa i Žila Kundea (baš Barseloni). Trenutno deluje da Marsao i Nijanzu nisu sposobni da uđu u kopačke svojih prethodnika, što se vidi i kroz činjenicu da Sevilja nema pobedu od starta šampiona i da u proseku prima dva gola po meču.

Izabrane vesti

Domaćin je bio čak i opasniji u uvodnih dvadesetak minuta, ali ga je presekao gol Rafinje, prvi u dresu Barselone. Lob Roberta Levandovskog raščišćen je sa gol linije, ali je bivši fudbaler Lidsa bio na idealnom mestu da loptu vrati u suprotnom pravcu i zatrese mrežu.

Da Sevilja neće slaviti ni 14. put uzasopno u međusobnim prvenstvenim okršajima sa katalonskim gigantom bilo je jasno u 36. minutu kada je Žil Kunde poslo prvu, majstorsku loptu za Levandovskog i otvorio Poljaku situaciju iz koje on retko promašuje. Nastavio je Leva seriju pogodaka pošto je prethodno po dva puta tresao mreže Real Sosijedada i Valjadolida. Sa pet pogodaka deli čelo liste strelaca sa sjajnim napadačem Selte Jagom Aspasom. Mogla je nekrunisana Zlatna lopta iz prethodne dve sezone mogla dodatno da podeblja golgeterski saldo da Usman Dembele nije bio sebičan u kontri dva na jedan.


Po izlasku iz svlačionice na poluvremenu, Ćavijevi izabranici su pohitali da liše okršaj na Ramon Sančez Pishuanu bilo kakve rezultatske neizvesnosti. Već u 50. minutu, Kunde koji je igrao na poziciji desnog beka, glavom je spustio loptu za strelca ispostavilo se i poslednjeg gola na meču, Erika Garsiju. Za tri sezone u Sevilji i oko 100 prvenstvenih utakmica francuski defanzivac je imao svega tri asistencije. Večeras je spakovao saigračima dva gola za 90 minuta.

Ako se po jutru dan poznaje, teško će Sevilja sa ovakvom igrom biti konkurentna za mesta koja vode u Ligu šampiona, dok se Barselona posle prelaznog roka vrednog preko 150.000.000 evra za koji je novac obezbedila prodajom tv prava iz budućnosti, vratila na prepoznatljiv kolosek kojim se kretala u eri Lionela Mesija. Katalonci su nastavili da dišu za vratom Real Madridu koji posle četiri runde ima maksimalnih 12 bodova.

Ćavi na raspolaganju ima moćan tim, spreman da ponovo konkuriše za titulu, a snagu će mu vrlo brzo, sredinom septembra i početkom oktobra testirati minhenski Bajern i Inter.

PRIMERA - 4. KOLO

Petak

Selta - Kadiz 3:0 (0:0)

/Aspas 56, 75, Rodrigez 62/

Subota

Majorka - Đirona 1:1 (0:0)

/Railo 87 - Saiz 90+2/

Real Madrid - Betis 2:1 (1:1)

/Vinisijus 9, Rodrigo 65 - Kanales 17/

Sosijedad - Atletiko Madrid 1:1 (0:1)

/Sadik 55 - Morata 5/

Sevilja - Barselona 0:3 (0:2)

/Rafinja 21, Levandovski 36, Garsija 50/

Nedelja

14.00: (2,15) Osasuna (3,20) Rajo Valjekano (4,00)

16.15: (1,60) Bilbao (3,90) Espanjol (6,75)

18.30: (1,35) Viljareal (4,90) Elče (9,50)

21.00: (2,00) Valensija (3,30) Hetafe (4,00)

Ponedeljak

21.00: (2,45) Valjadolid (3,20) Almerija (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SeviljaBarselonaRobert LevandovskiRafinjaŽil Kunde

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara