Cezar Aspilikueta (Reuters)
Cezar Aspilikueta (Reuters)

Barsa postigla dogovor i oko Aspilikuete, Čelsijev odgovor će biti brutalan

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 22:38

Katalonci pripremaju i peto pojačanje

Iako je do pre mesec dana izgledalo da se Barsa nalazi u finansijskoj dubiozi koja će joj potpuno poremiti planove na fudbalskoj pijaci, na kraju bi ovo mogao da bude jako dobar prelazni rok za Katalonce.

Poslednje infromacije iz istočne španske pokrajine govore da je Barsa vrlo blizu transfera Cezara Aspilikeuete.

Izabrane vesti

Posle Andreasa Kristensena (Čelsi), Franka Kesija (Milan), Rafinje (Lids) i Roberta Levandovskog (Bajern), Barsa je blizu i petog pojačanja. Sa defanzivcem Čelsija je još pre nekoliko meseci postigla dogovor o vogodišnjem ugovoru uz opciju produžetka i za treću sezonu. Ali od tada su trajala natezanja sa Čelsijem koji je iskoristio opciju za dodatnu godinu i produžio Aspilikuetin ugovor za još godinu dana. To je značilo da Barsa mora da plati obeštećenje.

Aspilikueta ima 33 godine i u poslednjoj je sezoni ugovora tako da se Kataloncima baš i nije davao novac za obeštećenje. Ipak, igrač je insistirao da želi da ode i da pritiskao Čelsi da ne odredi neko visoko obeštećenje. Pritisak je izgleda urodio plodom.

Prema saznanjima katalonskih medija, Barselona će za kupovinu Aspilikuete da plati između 4.000.000 i 5.000.000 evra što je podnošljiv trošak. Načelan sporazum je tu ali ostaje još nekoliko detalja da se reši. Igrač je sa Čelsijem na turneji po Americi gde je stigla i Barselona. Igrač bi mogao samo da pređe iz jednog trening kampa u drugi, obavi lekarske i stavi paraf.

Mnogo veći problem je dovođenje zamene. Čelsijeva namera je da Aspilikuetu zameni hrvatski defanzivac Joško Gvardiola iz Lajpciga čija cena se kreće oko 60.000.000 evra. Biće to to dugi i naporni pregovori sa Lajpcigom zbog čega bi Aspilikueta mogao da se načeka na potpis za Barsu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Cezar AspilikuetaJoško Gvardiol

Obaveštavaj me

Barselona
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara