Riki Puć (©AFP)
Riki Puć (©AFP)

Barsa produžila Puća do 2023. godine, ali s namerom da ga bolje proda

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 11:36

Klub aktivirao klauzulu iz ugovora o automatskom produžetku saradnje

Iznenadio je mnoge potez Barselone da produži ugovor s Rikijem Pućom na još dve godine, ali ubrzo pošto je inicijalna vest izašla počele su da izlaze nove informacije koje su ogolile istinu.

Barselonine namere nisu da zadrže Puća, već da ga bolje proda. Naime, Puću je ugovor s Barsom isticao na kraju sezone, pa bi eventualnom prodajom u januaru suma na ime obeštećenja bila tek simbolična. Aktiviranjem klauzule o automatskom produžetku saradnje na još dve godine Barselona je samo nabila cenu Puću, a pošto je finansijska situacija u klubu nikad lošija, svaki evrocent biće od enormnog značaja.

Izabrane vesti

Katalonski Mundo Deporttivo objavio je da se samo čeka zvanična objava na sajtu, pošto kod ovakve vrste poslovanja nema nikakvih pregovora, klauzula se aktivira od strane kluba ili igrača i to je jednostrana odluka. U ugovoru ostaje aktivna otkupna klauzula od 100.000.000 evra, ali jasno je svima da istu niko neće da aktivira.

Riki Puć je poslednjih sedmica u ozbiljnom fokusu katalonskih medija, najviše zbog optužbi Ronalda Kumana da je “krtica” koja daje medijima poverljive informacije iz svlačionice. Zato Puć ne igra, a Kuman gleda da ga se što pre reši. Zato je privukao interesovanje nekoliko klubova, među kojima se najviše ističe Milan.

Rosoneri su se već raspitivali za cenu koja je navodno negde oko 13.000.000 evra, s tim što bi Milan posle dogovora sa Strazburom oko kupovine Mohameda Simakana morao sada da ide na varijantu pozajmice s pravom ili obavezom otkupa.

Doduše, pošto je Karles Alenja nadomak prelaska u Hetafe, a Filipe Kutinjo povređen, Puć bi još možda i mogao da dobije neki minut u Barseloni. Ali teško, pogotovo jer je ugrozio svoj status u timu širenjem informacija od značaja...



tagovi

BarselonaZimski prelazni rok 2021Riki Puć

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara