Riki Puć (©Reuters)
Riki Puć (©Reuters)

Milan krenuo po Barsino dete Puća: Prvo pozajmica 18 meseci, pa obavezan otkup

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 18:49

Paolo Maldini želi da uloži još novca u talentovane klince

Milan je apsolutni hit Serije A, ali da bi to i ostao, kao i u trci za Skudeto, moraće ove zime da izvuče iz slamarice još malo novčanica kako bi se tim pojačao na kritičnim pozicijama.

U vrhu Rosonera strpljivo ćute i ne izlaze s glasnim pričama, Stefano Pioli je nedavno spustio loptu na izjave Zlatana Ibrahimovića da veruje u realnu borbu za šampionsku krunu, ali svima je jasno da sve zavisi od milanskog velikana koji je počeo da vraća boju posle nekoliko bledih, izgubljenih godina.

Izabrane vesti

Prema izveštajima dobro obaveštenih navijačkih sajtova bliskih Milanu, ideja je da se ove zime pojačaju mesta u timu koja su najviše opterećena povredama, a pre svega je to mesto centralnog veziste. Ismael Benaser se muči s povredom butnog mišića, Rade Krunić se još adaptira na novu ulogu, pa sportski direktor Paolo Maldini želi prvo da Pioliju obezbedi još jednog igrača na toj poziciji dovođenjem Rikija Puća.

Barselonino dete produkt je čuvene akademije Masija, ali zbog prevelike konkurencije odigralo je samo 77 minuta kroz četiri utakmice u Primeri i Ligi šampiona. Puć je nedavno čak imao problem sa Ronaldom Kumanom, koji ga je optužio da je “krtica“ u svlačionici Barselone koja odaje tajne novinarima...

Puć je još letos po dolasku Kumana bio na listi za odstrel, sa ciljem da se skupi koji evro u budžetu, ali tada nije došla adekvatna ponuda. Milan planira da krene u akciju, ali i na San Siru nema para za neka skupocena izletanja. Zbog toga će Maldini pokušati da izdejstvuje transfer po sledećoj formuli – pozajmica od godinu i po dana, pa obavezan otkup od 13.000.000 evra.

Milan posle svih troškova poslednjih godina mora ozbiljno da povede računa o tome kako koristi svaki cent, pa zbog toga i jeste ideja da se pozajmicom što duže prolongira njegov transfer. Barseloni bi svakako tih 13.000.000 evra dobro došlo odmah pošto gori na više pozicija, pre svega na štoperu i u srcu napada, gde se traže što jeftinija, a kvalitetnija rešenja.

Ono što bi moglo da usmeri transfer ka realizaciji je ubacivanje klauzule prava preče kupovine, koju će Maldini sačuvati kao džoker u slučaju da Barselona odbije prvu varijantu. Nešto slično je Juventus uradio kada je dovodio Alvara Moratu iz Real Madrida 2014. godine. Tada je Juve otkupio Moratu za 20.000.000 evra, ali ga je Real onda vratio za 10.000.000 evra više dve godine kasnije.



tagovi

MilanBarselonaZimski prelazni rok 2021Riki Puć

Obaveštavaj me

Milan
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara