(©Reuters)
(©Reuters)

Barsa se prošetala pored trećeligaškog fenjeraša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 21:50

Laganih 5:0 za Katalonce

Posle velikog trijumfa u Superkupu Španije protiv Real Madrida, nije sebi Barselona dozvolila brukanje u Kupu Kralja.

Na drugoj strani terena bila je Seuta, klub koji je ubedljivo poslednji u trećoj ligi Španije, tako da bi bila bruka bila šta drugo osim lagane pobede Katalonaca. I oni su tu Ćavijevu zapovest izvršili – 5:0.

Izabrane vesti

Trener Barselone je poslao na teren kompletno rezervni tim. U odnosu na sastav koji je deklasirao Real samo je Levandovski bio starter. Ali i takvi plavo-crveni su prejaki za ekipu koja ne može da izađe na kraj ni sa rivalima u trećem rangu takmičenja.

Probala je Seuta hrabro da pogine, zaletela se na giganta u prvih deset minuta, međutim, kad joj to nije prošlo, Barsa je potisnula na njenu polovinu. I samo se čekalo kada će odbrana domaćeg tima prvi put da poklekne. A, jasno je da je u takvim slučajevima to i kraj. Premalo puta su se veleobrti u ovakvim konstelacijama snaga dešavali.

Držala se Seuta 40 minuta. Toliko je bilo potrebno rezervistima Barselone da dođu do vođstva. Rafinja je namestio levicu na ivici šesnaesterca i gotovo neometan je pogodio uz samu stativu, gde ni bolji golmani ne bi uspeli da odbrane.

I kad se „otčepio“ bedem Seute, počelo je da sipa. Kesi je asistirao i za drugi gol, egzekucija je ostala Levandovskom. A, najbolji igrač utakmice je stigao pored dve asistencije i da se upiše u strelce za 4:0. Pre njega pogodak je na svoj konto upisao i Fati u 70. minutu, dok je Levandovski stavio tačku golom u 90. za finalnih 5:0 i za prolaz Barselone u četvrtfinale.

KUP ŠPANIJE – OSMINA FINALA

Četvrtak

Seuta - Barselona 0:5 (0:1)

/Rafinja 41, Levandovski 50, 90, Fati 70, Kesi 77/

Viljareal - Real Madrid U TOKU


tagovi

BarselonaKup kraljaRobert LevandovskiFrank Kesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara