Fudbaleri Barselone (Reuters)
Fudbaleri Barselone (Reuters)

Barsa spustila Sosijedad na zemlju, dupla kruna možda nije samo san

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 22:50

Dembele doneo polufinale Kupa kralja

Strašan fudbal igra Real Sosijedad u poslednje vreme, imao je devet vezanih pobeda u prvenstvu i ligi ali večeras je na Kamp Nou spušten na zemlju.

Barselona je teže nego što se očekivalo savladala goste iz Baskije 1:0 i plasirala se u polufinale Kupa kralja. Čovek odluke je bio Usman Dembele ali se mora istaći da je Kataloncima posao olakšao gostujući vezista Brais Mendez koji je opravdano isključen u 40. minutu.

Izabrane vesti

Iako je ovo prilično stresna i čudna sezona za Barselonu od samog početka zbog raznih dešavanja van terena - pre svega institucionalnih i finansijskih problema - na kraju bi mogla da se završi duplom krunom. Barsa je lider u Primeri, a evo sada je prva obezbedila plasman u polufinale nacionalnog kupa. Nije se to baš očekivalo letos kada je klub prolazio kroz krizne momente zbog svakakvih zabrana i sankcija uzrokovanih lošim poslovanjem prethodnih godina. Ali očigledno da je urađen dobar prelazni rok i da trener Ćavi polako slaže kockice.

Izveo je Ćavi večeras ubedljivo najjači tim koji je imao na raspolaganju što mu se nije često dešavalo ove sezone… Pedri je igrao ofanzivnije kao podrška Dembeleu i Levandovskom, a iza njih su bili Buskets, De Jong i Gavi. Sa druge strane, Imanolu su nedostajali bitni igrači poput Merina i Davida Silve.

Odmah je Barsa napala a najraspoloženiji je bio Dembele. U prvih pola sata je propustio dobru šansu, stvorio dve odlične De Jongu i Levandovskom, a onda je Kubo na drugoj strani pogodio prečku. Usledio je ključni detalj meča. Agresivnom Braisu Mendezu je prvo oprošten žuti zbog fula nad Levandovskim ali je u 39. minutu startovao još žešće na Busketsa. Sudija mu je prvo pokazao žuti ali posle VAR konsultacije preimenovao odluku na isključenje.

Izdržali su gosti do poluvremena, ali su vrlo brzo kapitulirali na početku drugog dela igre. Pobegao je brzonogi Dembele odbrani Real Soijedada, očekivalo se da proigra Levandovskog ali je snažno šutirao iskosa i praktično probio golmana Remira koji je zakačio loptu riukom ali nije uspeo da je skrene.

Čak i sa igračem manje je gostujući tim ubrzo imao šansu da se vrati u meč ali je Serlot promašio zicer. Priliku da sve reši je propustio Gavi koji je pogodio prečku nakon dodavanja raspoloženog Dembelea i umalo da to košta Katalonce. U 87. minutu je sevnula kontra Imanovolog tima, Navaro je izašao sam na Ter Štegena ali je Nemac odbranio i spasao Barsu.

ČETVRTFINALE KUPA KRALJA

Sreda

Barselona - Real Sosijedad 1:0 (0:0)

/Dembele 52/

22.00: (2,45) Osasuna (3,05) Sevilja (3,15)

Četvrtak

20.00: (2,80) Valensija (3,05) Atletik Bilbao (2,70)

21.00: (1,92) Real Madrid (3,50) Atletiko Madrid (4,10)


tagovi

Usman DembeleBrais Mendez

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara