Žoao Feliks (©Reuters)
Žoao Feliks (©Reuters)

Barsa sve bliža nokaut fazi, Šahtjoru se ne piše na debiju Pušića

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.10.23. | 12:39

Katalonci ove sezone pobedili u svim domaćim utakmicama

Olimpijski stadion u Barseloni ponudiće sjajan fudbal u okviru Lige šampiona i pre predstojećeg spektakla u Primeri. Barselona će želeti da uđe u što bolju formu za nadolazeći El Klasiko u duelu sa Šahtjorom iz Donjecka, u sklopu trećeg kola Grupe H evropske elite.

Blizina El Klasika mogla bi negativno da utiče na igrače Blaugrane, i tome se nada gostujući Šahtjor, koji ima dovoljno svojih problema. Ali, čak ni Barsa ne može u potpunosti da se opusti. Iako je prošle sezone osvojila prvu ligašku titulu posle četiri godine, početak sezone joj nije išao na ruku. Osim toga, želeće da poboljša svoju poziciju u Evropi, gde je joj je poslednjih sezona bilo prilično teško.

Izabrane vesti

U okviru Lige šampiona, trener Ćavi može da izgleda zadovoljno, jer posle dva neuspešna pokušaja da napreduje iz grupne faze stvari konačno izgledaju obećavajuće. Barselona se suočila sa Antverpenom i Portom, uzimajući bodove iz oba duela. Trenutno se nalazi na čelu Grupe H i njena odbrana posebno raduje. U oba duela uspela je da sačuva mrežu mirnom.

18.45: (1,25) Barselona (6,50) Šahtjor (12,0)

U španskom prvenstvu Barselona, takođe, izbegava velike neuspehe i Ćavijev tim je sada na solidnom trećem mestu. Samo bod ga deli od lidera Real Madrida, koji je već imao nekoliko kikseva. Prošli put, Blaugrana se mučila, ali zahvaljujući talentu maloletnog Marka Gujua, debitanta u prvom timu, stigla je do tesne pobede nad Bilbaom od 1:0. Mladi napadač je jednim udarcem rešio meč posle manje od minuta boravka na terenu i odjednom postao senzacija.

U duelu sa Šahtjorom, Ćavijev tim će se osloniti na domaće okruženje, u kojem je ove sezone bio izuzetno uspešan. Katalonci nisu izgubili nijedan bod u "rezervnoj" kući i čak su uspeli da ne prime gol u pet od šest takmičarskih mečeva kod kuće.

Ono što je problem za Barsu je zdravstvena situacija u ekipi. Posebno bolno je to što Robert Levandovski još nije na raspolaganju za akciju. Rafinja, Pedri, Serđi Roberto, De Jong i Gavi su takođe odsutni, a već za vikend sledi derbi sa Real Madridom.

S druge strane, Šahtjor je sedmi put uzastopno stigao u osnovnu fazu Lige šampiona. To je generalno veliki uspeh, a posebno sada kada zbog rata u Ukrajini mora da igra domaće utakmice u nemačkom Hamburgu. Međutim, uvodni susret nove kampanje Rudara nije bio baš uspešan, pošto je Porto uspeo da preokrene meč u svoju korist i trijumfuje sa 1:3. Međutim, drugi pokušaj je bio bolji i Šahtjor je šokirao belgijskog prvaka usred prestonice dijamanata Antverpena. Veliki stari je vodio sa 2:0 na poluvremenu, a onda se Šahtjor povampirio i sa tri pogotka stigao do pobede.

Dobre vesti stižu i od uprave ukrajinskog kluba - u kojem je standardni levi bek Irakli Azarov, bivši prvotimac Crvene zvezde - jer je konačno našla trenera posle smene Patrika van Levena. Novi kormilar Rudara je Marino Pušić, doskorašnji pomoćnik šefa struke Fajenorda Arnea Slota, za kojeg je Šahtjor morao da plati određeno obeštećenje.

Barselona i Šahtjor sukobili su se ukupno sedam puta, uz pet pobeda Katalonaca i dva slavlja Ukrajinaca. Poslednji trijumf Rudara datira od pre skoro 15 godina, i to na Nou Kampu sa 2:3, dok su se rivali prethodni put sastali aprila 2011. kada se Barsa radovala u Donjecku minimalnim rezultatom.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Sreda

GRUPA H

18.45: (1,25) Barselona (6,50) Šahtjor (12,0)

21.00: (3,40) Antverpen (3,50) Porto (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaBarselonaŠahtjor Donjeck

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara