Glavobolja za Ronalda Kumana (©Reuters, ©AFP)
Glavobolja za Ronalda Kumana (©Reuters, ©AFP)

Barsa u haosu: Dve nedelje do kraja prelaznog roka, fale štoper i desni bek

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.09.20. | 10:22

Ali startnih 11 već se zna

Situacija može da se posmatra iz više različitih uglova. S jedne strane, Ronald Kuman već zna startnih 11 za početak sezone. S druge, Ronald Kuman pojma nema ko će da mu budu rezervisti na čak tri pozicije, jer je Barselona deficitarna na štoperu, desnom, ali i levom beku. Dve nedelje do kraja prelaznog roka, Blaugrana panično prodaje igrače kako bi rasteretila budžet. Međutim, sasvim je moguće da će u takvim okolnostima tim ozbiljno trpeti na jesen.

Krenimo redom. Od desnog beka, jer danas bi trebalo da bude ozvaničen i odlazak Nelsona Semeda u Vulverhempton za 32.000.000 evra plus još 3.000.000 u bonusima. Prema nekim informacijama, Semedo je već prošao lekarske preglede. A kako je Musa Vage već otišao na pozajmicu u PAOK Kuman sada na toj poziciji ima samo Serđija Roberta. Nije tajna da Kuman insistira na Seržinju Destu, problem je samo što njega želi i Bajern, koji je prema napisima holandske štampe Ajaksu već poslao drugu ponudu vrednu 20.000.000 evra, uz 5.000.000 u premijama. Barsa bi pak u idealnim uslovima Ajaksu ponudila samo pozajmicu sa pravom otkupa.

Izabrane vesti

Ako Barsa ne bude mogla do Desta okrenuće se Betisovom Emersonu. On je ostavio odličan utisak u Sevilji, a Barsa i Betis su zajedno investirali u njegov dolazak u Španiji. Dali su po 6.000.000 evra s tim da je Barselona zadržala opciju da ga posle dve godine otkupi za 9.000.000. Sad bi da ubrza taj proces, Betisu ne pada na pamet. Početni plan Barselone je bio da Emersona proda, pitali su Everton, Milan (navodno nudio 18.000.000 evra i Lukasa Paketu), ali su Katalonci tražili 30.000.000 i posao je propao.

Problem je i na levom beku, jer Atalanta je, nakon što je isprva pregovarala oko Huana Mirande, vrlo blizu da za 2.000.000 evra uzme na pozajmicu Žuniora Firpa, sa pravom otkupa za 25.000.000. Na levoj strani bi dakle ostao Đordi Alba i mladi Miranda kao ne baš uverljiva alternativa.

Najveći problem je ipak na štoperu. Žan Kler Todibo sigurno neće ostati na stadionu Kamp Nou, dok je Mančester Siti odbio 10.000.000 evra za Erika Garsiju i traži okruglo 30.000.000, iako mladom Špancu ugovor ističe sledeće godine. Pre će ga Barsa sačekati pa sledećeg leta dovesti kao slobodnog igrača, ali treba joj neko odmah da bude konkurencija Đeraru Pikeu i Klemonu Lengleu (tu će kao opcija biti i Ronald Arauho). Po mogućstvu što jeftinije.

Tijago Silva im je izmakao, pričalo se o Davidu Luizu (Arsenal), Mateu Musakiju (Milan) i Danijeleu Ruganiju (Juventus), ali niko nije prošao filter Barsinog sportskog sektora. Čak se razmišljalo i o davno zaboravljenim momcima poniklim u La Masiji, poput Marka Munijese (igra u Kataru) ili Albertu Botiju (Saudijska Arabija).

Najverovatnije je zato da će štoper doći iz Primere, kao opcije se pominju Ezekijel Garaj (bez kluba posle raskida saradnje sa Valensijom) i Atletikov Mario Ermoso, koji bi mogao da dođe samo na pozajmicu.

Dok se to ne desi – i dok se Mark Andre Ter Štegen ne oporavi – prva postava Barselone: Neto – Serđi Roberto, Pike, Lengle, Alba – Buskets, De Jong – Grizman, Kutinjo, Fati – Lionel Mesi.

Jesmo li pomenuli da ide i Luis Suarez?

 

 


tagovi

EmersonLetnji prelazni rok 2020Seržinjo DestEzekijel GarajErik Garsija

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara