Fakundo Barselo (©AFP)
Fakundo Barselo (©AFP)

Barselo spreman za derbi u Asunsionu, ne i Čurin

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.04.23. | 23:03

Duel trećeplasiranog i drugoplasiranog tima paragvajske Aperture, Guaranija i Sero Portenja, na programu je u noći između ponedeljka i utorka od 02.30 časova

Dobar fudbal igraće se noćas u Paragvaju. Najpre će u ponoć lider Aperture Libertad da gostuje Lukenju, a potom od 02.30 časova čeka nas poslastica – sudar trećeplasiranog Guaranija sa drugoplasiranim Sero Portenjom, koji će i da spusti zavesu na 14. kolo.

Libertad je sve bliži osvajanju trofeja, pošto ima šest poena više od Sero Portenja, devet kola pre kraja. Noćas će igrati protiv osmoplasiranog Lukenja i biće veliki favorit da dođe do pete pobede na poslednjih šest prvenstvenih mečeva. Doduše, Lukenjo ga je iznenadio sredinom februara, kada su odigrali 2:2, tako da mora da bude oprezan.

Izabrane vesti

Već će se znati rezultat tog meča kada na teren budu izašli igrači Guaranija i Sero Portenja. Do nedavno je upravo Guarani bio najozbiljniji Libertadov konkurent, ali onda su povrede počele da ostavljaju trag. Remizirao je na tri od poslednjih pet mečeva, a u poslednja dva kola osvojio je samo dva poena. Prvo je odigrao kod kuće 0:0 sa Libertadom, pa zatim 1:1 kao gost protiv Amelijana.

Atmosferu je na stadionu Roželio Livijeres u Asunsionu podigla pobeda nad urugvajskim Danubiom (2:1) u Kopa Sudamerikani prošlog četvrtka, tako da sada u dobrom raspoloženju Guarani očekuje derbi.

02.30: (3,60) Guarani (3,40) Sero Portenjo (1,95)

Trener Ernand Rodrigo Lopez je u još boljem kada mu je medicinski deo stručnog štaba potvrdio da Fakunda Barsela može ponovo da koristi u punom kapacitetu. Domaći napadač je na četiri prvenstvena meča imao učinak od četiri goal i tri asistencije pre nego što se početkom marta povredio.

Od onda Barsela nijebio u protokolu sve do duela sa Danubiom. Odigrao je jedno poluvreme, što mu je bilo dovoljno i da zatrese mrežu, i da pre toga izvuče faul u šesnaestercu protivnika, koji je Federiko Santander pretvorio u gol.

U petak je Sero Portenjo ostavio veoma dobar utisak u Sao Paulu na gostovanju Palmeirasu, ali nije to bilo dovoljno da se izbegne poraz. Vodili su Paragvajci golom Damijana Bobadilje sve do sredine drugog poluvremena, kada su Gomez i Rafael Navaro doneli Zelenima preokret.

Pre tog poraza Sero Portenjo je vezao tri trijumfa u domaćem prvenstvu, bio je bolji od Takuarija (1:0), Amelijana (2:1) i Trinidensea (3:2).

Veliki peh pred noćašnji derbi biće povreda argentinskog napadača Dijega Čurina. On je propustio i duel sa Takuarijem, zbog crvenog kartona protiv Amelijana, a taman kada je trebalo da se vrati u startnu postavu povredio se posle jednog duela protiv Palmeirasa. Popularni Diogote je ove sezone pet puta bio strelac, a zabeležio je i dve asistencije.

Prvi duel Sero Portenja i Guaranija, 12. februara ove godine, završen je 1:1. Tada je upravo Čurin golom u 78. minutu poništio pogodak Raula Kaseresa početkom drugog poluvremena, na Barselovu asistenciju.

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 14. KOLO

Nedelja

Resistensija – Amelijano 1:1 (1:1)

/Rodrigez 2 – Samudio 40/

Trinedense – Gvairenja 1:0 (1:0)

/Barios 10/

Ponedeljak

Nasional Asunsion – General Kabaljero 2:0 (0:0)

/Kabrera 80, Alfaro 83/

Takuari – Olimpija Asunsion 0:1 (0:0)

/Ortiz 82/

23.55: (5,40) Lukenjo (3,70) Libertad (1,60)

Utorak

02.30: (3,60) Guarani (3,40) Sero Portenjo (1,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1Sero PortenjoGuaraniLibertad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara