Franko Mastantuono (©Reuters)
Franko Mastantuono (©Reuters)

Barselona i Mančester Junajted već stali u red za novog dragulja iz Argentine

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 19:11

Najmlađi strelac u istoriji River Plejta, Franko Mastantuono, na meti evropskih velikana

Nakon prodaje Klaudija Ečeverija Mančester Sitiju za 25.000.000 evra, River Plejt mogao bi ove godine još više da zaradi na Franku Mastantuonu. Momak koji je početkom februara postao najmlađi strelac u istoriji kluba prošlog petka je debitovao u argentinskom Superklasiku sa Bokom Juniors, a uveliko se piše da su evropski velikani stali u red za njegov potpis.

Iako mu je tek 16-godina, levonogi centralni vezista iz Azula, po potrebi i krilo, već ima osam nastupa za prvi tim argentinskog velikana i taj jedan pogodak, protiv drugoligaša Eksursionistasa u Kupu, kojim je ušao u istoriju Rivera nadmašivši Lukasa Okamposa, Havijera Saviolu, Maksija Lopeza, Gonzala Iguaina, Pabla Aimara...

Izabrane vesti

Kako bi na vreme obezbedili njegov potpis, po pisanju katalonskog Sporta i argentinskog izdanja ESPN-a, Barselona i Mančester Junajted već su stali u red za mladog fudbalera. Nema infomracija da je kontakt sa igračem ili nekim iz njegovog okruženja uspostavljen, osim da su se u Riveru raspitali za njegovu cenu. A, ona trenutno glasi 30.000.000 evra, s tim da ukoliko bi transfer bio realizovanom u poslednjih 10 dana prelaznog roka, onda iznos raste na 35.000.000.

Iako Franko ima tek 16 godina (rođen 14. avgusta 2007) očekuje se, ipak, da će produžiti ugovor koji trenutno važi do decembra 2025, pa tek onda dobiti dozvolu kluba da krene u pregovore sa zainteresovanima iz Evrope. Svakako, kao i pomenuti Ečeveri, u inostranstvo će se preseliti tek kada napuni 18 godina. Do tada, trebalo bi očekivati da se još neki klubovi uključe u trku za njegov potpis.

Podsetimo, u poslednje vreme iz Južne Amerike u Evropu od velikih nada stigli su ili uskoro dolaze Vitor Roke (Barselona), Endrik (Real Madrid), Klaudio Ečeveri (Mančester Siti), Valentin Barko (Brajton)...


tagovi

Južna AmerikaArgentinaRiver PlejtBarselonaMančester JunajtedFranko Mastantuono

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara