(©Reuters)
(©Reuters)

Barselona mora da naplati Atletikove promašaje

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.03.21. | 11:51

Blaugrana prvog dana u nedelji, u Primeri, nije igrala još od 2011. godine

Postarao se Atletko Madrid da učini trku za titulu živom. Jorgandžije su bile viđene kao novi gospodar Španije, ali je mašinerija Dijega Simeonea u drugoj polovini maratonske trke počela opasno da škripi. Remijem protiv Hetafea u predgrađu Madrida trka se u potpunosti otvorila. Real Madrid je iskoristio poklon gradskog rivala, a sada je na potezu Barselona.

Blaugrana bi trijumfom protiv Ueske na Nou Kampu prišla Atletiko Madridu na samo četiri boda zaostatka i propisno zakuvala situaciju. Početkom godine Blaugrana je bila otpisana, čak i van zone koja vodi u Ligu šampiona. Uzimao je Kataloncima meru ko je hteo, ali je negde oko prelaska iz stare u novu godinu napravljen radikalan zaokret. Vezala je Barselona 16 utakmica u Primeri bez poraza, u tom intervalu je samo tri puta remizirala, a ukoliko večeras na Nou Kampu (21.00) razoruža i Uesku, prići će Jorgandžijama na četiri boda.

Izabrane vesti

Na 27. kolo Primere zavesu spuštaju Barselona i Ueska, a Kataloncima ta “čast” u prvenstvu nije pripala skoro deset godina. Poslednji put su Katalonci zatvorili kolo u ponedeljak u avgustu 2011. godine protiv Viljareala. U međuvremenu su prvog dana u nedelji igrali još samo 2015. protiv Atletik Bilbaoa, ali u Superkupu Španije.

PRIMERA, 21.00: (1,18) BARSELONA (7,75) UESKA (13,0)

Ne igra često Barselona ponedljkom, ali dobro pamti te susrete. Posebno onaj El Klasiko. Blaugrana je tukla Real Madrid sa 5:0, istim rezultatom nastradao je i Viljareal, a prethodno su padali i Sporting Hihon i Selta Vigo. Ne igra često, ali se uvek gosti.

Preorijentisala se Blaugrana samo na domaći front. Posle ispadanja iz Lige šampiona fokus je sužen na Primeru i finale Kupa kralja, a Ronald Kuman se sprema da napadne Uesku u istoj formaciji u kojoj je zaigrao na Parku prinčeva. Holanđanin na raspolaganju neće imati Pikea, Kutinja, Ansu Fatija i Roberta.

Trojku pozadi bi trebalo da čine Mingueza, Lengle i Arauho, po bokovima će dejstvovati Seržinjo Dest i Đordi Alba. Napad je rezervisan za Dembelea i Mesija, a tri iza njih činiće: Serhio Buskets – Frenki de Jong – Pedri.

Teško je zamisliti da bi tim koji je svojevremeno dva puta primio od Barselone osam komada mogao da uštopuje Blaugranu. Ipak, na Nou Kampu gori crveni alarm.

“Ueska je poslednja, ali to neće biti laka utakmica. Moramo da pobedimo ako želimo da osvojimo Primeru. Sve zavisi od nas. Idemo utakmicu po utakmicu, prva sledeća je uvek najvažnija. Sada je to Ueska”, rekao je Ronald Kuman i dodao:

“Danas je sunčano, sutra može biti kiša. Nema potrebe smejati se drugima. Treba da se fokusiramo na sebe i svoju igru, a ne da gledamo druge. U sezoni uvek postoje usponi i padovi”.

Meč Barselona - Ueska (21.00možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Levante - Valensija 1:0 (1:0)

/Rođer 18/

Subota

Alaves - Kadiz 1:1 (1:0)

/Hoselu 36pen - Aleks 84pen/

Real Madrid - Elče 2:1 (0:0)

/Benzema 73, 90+1 - Kalvo 61/

Osasuna - Valjadolid 0:0

Hetafe - Atletiko Madrid 0:0

Nedelja

Selta - Bilbao 0:0

Granada - Real Sosijedad 1:0 (0:0)

/Sančez 53/

Eibar - Viljareal 1:3 (0:2) /Gomez 1, Baka 34, Pedrasa 87 - Enrih 55/

Sevilja - Betis 1:0 (1:0)

/En Nesiri 27/

Ponedeljak

21.00: (1,20) Barselona (6,75) Ueska (14,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraUeskaBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara