(©AFP)
(©AFP)

Barselona se vraća staroj meti: Gravenberh idealna zamena za Busketsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 10:10

Drugi pokušaj Blaugrane da dovede talentovanog Holanđanina

Spremaju se na Nou Kampu za letnju rekonstrukciju, ali i smenu generacija. Istina, ona neće doći odmah i preko noći, ali je došlo vreme da se povuku potezi i krene u dugoročno planiranje budućnosti.

Serhio Buskets zaostavština je one, trofejne Barselone, koja je bila strah i trepet u Evropi. Zagazio je Španac u četvrtu deceniju, ali se to ne odražava na njegovu spremu. Ipak, Barselona bi želela da pojača konkurenciju na sredini terena, a sve dok je Ronald Kuman na Nou Kampu, gledaće se ka Holandiji.

Izabrane vesti

I pre nego što je Rajan Gravenberh potpisao profesionalni ugovor sa Ajakasom bio je na oku Blaugrani. Izjalovio se prvi pokušaj, previše je komplikovano bilo da se Gravenberh uključi u transfer Frenkija de Jonga, a Mundo Deportivo piše da će Barselona ovog leta krenuti u lov na vezistu Ajaksa.

Moraće Katalonci da se isprse kako bi doveli vezistu Ajaksa u svoje redove i ojačali sredinu terena. Gravenberh je ostavio sjajan utisak od trenutka kada je debitovao i Barselona nije jedina koja će pokušati da ga angažuje. Mančester junajted i Juventus takođe obleću oko Johan Krojf arene, a Barselonina prednost je što održava odlične odnose sa Ajaksom.

16.15: (1,92) Barselona (3,50) Atletiko Madrid (4,10)

Redovan je Barselona kupac u Amsterdamu, ali teško da će moći da očekuje popust i pored toga što je dve godine u nizu napunila kasu Kopljanika. Frenki de Jong plaćen je 86.000.000 evra timu iz Amsterdama, dok je Blaugrana za Seržinja Desta izdvojila 21.000.000 evra.

Za Gravenberhov potpis vodiće se pravi rat po otvaranju transfer pijace, a propadne li dovođenje jedne od glavnih Barseloninih meta, Katalonci imaju spremna i rezervna rešenja. Eduardo Kamavinga, Manuel Lokateli, Mikel Merino i Niko Gonzales na užem su spisku.



tagovi

Rajan GravenberhBarselonaAjaks

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara