Memfis Depaj i Martin Brajtvajt proslavljaju gol Barse na premijeri nove sezone u Primeri (©Reuters)
Memfis Depaj i Martin Brajtvajt proslavljaju gol Barse na premijeri nove sezone u Primeri (©Reuters)

Barsin obećavajući početak bez Mesija: Kuman sa trilingom napadača u Baskiji

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 14:50

Primera: Antoan Grizman, Memfis Depaj i Martin Brajtvajt na premijeri protiv Sosijedada pokazali da će katalonski gigant i dalje da bude mašina za golove

Barselona je odigrala perfektnih 80 minuta protiv Sosijedada na otvaranju, posle čega je došlo do pada koncentracije u redovima ekipe Ronalda Kumana, ali to ipak nije ugrozilo zasluženo slavlje katalonskog tima (4:2). Bilbao je doneo bod iz Elčea, u utakmici bez golova i mnogo izrazitih prilika. Ekipa Marselina Garsije Torala je daleko od prave forme i posle premijere definitivno nije ostavila utisak tima koji može da sruši Barselonu. Ipak, San Mames ima posebnu moć i favoritima je uvek ozbiljno teško da odnesu planirane bodove sa ovog stadiona, pa treba očekivati uzbudljivu utakmicu.

Barselona je uspešno započela život bez Lionela Mesija. Još tokom priprema je bilo vidljivo da Kumanov tim ima snage da nadomesti nedostatak sjajnog Argentinca, što je na neki način potvrđeno i protiv tima iz San Sebastijana na startu Primere. Katalonci su igrali timsku igru, redovi su bili perfektno povezani, a svojih pet minuta maksimalno je iskoristio Danac Martin Brajtvajt, koji je postigao dva gola i zabeležio asistenciju.

Izabrane vesti

----------------------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------------------

Sa druge strane, Antoan Grizman i Memfis Depaj odlično sarađuju, pa deluje da neće biti nikakvih problema u napadu Barselone, iako su povređeni Serhio Kun Aguero, Usman Dembele i Ansu Fati.

22.00: (3,90) Bilbao (3,50) Barselona (1,95)

Novu šansu bi mogao da dobije skupo plaćeni promašaj, Bratilc Filipe Kutinjo. Prema izveštajima španskih medija njemu je namenjena „desetka", koju je na leđima u poslednjih 13 godina nosio Lionel Mesi. Zbog povrede, nekadašnjeg fudbalera Intera i Liverpula još neko vreme nećemo gledati na terenu. Osim ove petorice van stroja su i nemački golman Ter Štegen i Oskar Mingueza. Kuman više ne računa na Bosanca Miralema Pjanića i Francuza Samjuela Umitija.

19.30: (2,85) Espanjol (3,15) Viljareal (2,55)

Kod baskijskih crveno-belih trener Marselino ne može da računa na povređene De Markosa, Jeraja, Jurija, Kapu i Pečaromana.

Barselona tradicionalno dobro prolazi protiv Atletik Bilbaa poslednjih godina. Prošle sezone su Katalonci slavili oba puta u Primeri, u Baskiji sa 3:2, a na Nou Kampu sa 2:1. U finalu Kupa kralja, Barsa je dobila sa 4:0, dok je jedini poraz od tima sa San Mamesa doživljen posle produžetaka u Superkupu Španije koji se igrao u Sevilji početkom godine.


tagovi

PrimeraAtletik BilbaoBilbaoRonald KumanŠpanija

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara