Bojan Krkić (©Reuters)
Bojan Krkić (©Reuters)

Barsina filijala iz Kobea sve jača: Posle dvojice legionara stigao i Bojan Krkić

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 09:53

Iskusni napadač posle osam meseci pauze ponovo ima klub

U superlativima se pisalo o Bojanu Krkiću kada je zakoračio u prvi tim Barselone. Sa samo 17 godina i 19 dana nadmašio je Lionela Mesija kao najmlađi debitant katalonskog giganta i dugo držao taj rekord, sve do pojave Ansua Fatija.

U prvoj profesionalnoj sezoni dao je 12 golova, a ukupno igrajući za Barselonu od 2007. do 2011. bio je strelac 41 put u 162 nastupa. Potom je prodat Romi za 12.000.000 evra i od tada kreće njegovo fudbalsko putešestvije bez zapaženog učinka. Barem ne onog kakav mu je predviđan u mlađim danima.

Izabrane vesti

KVOTE NA MEČEVE JAPANSKOG PRVENSTVA

Ima Krkić u svojoj biografiji i nastupe za Milan, Ajaks, zatim Stouk, Majnc, Alaves, a do decembra prošle godine bio je član kanadskog Montreala. Posle osam meseci pauze, pronašao je novi angažman. Reč je japanskom Visel Kobeu, inače Barseloninoj filijali po ugovoru o saradnji potpisanom 2019. godine.

U novom klubu Krkić će ponovo igrati sa Andresom Inijestom.

"Jedva čekam ovaj fantastičan izazov. Preda mnom je sjajna prilika, i lično i profesionalno i nestrpljiv sam zbog toga. Odavno me privlači japanska kultura, a zahvaljujući Viselu dobio sam priliku da se upoznam sa njom. Inijesta ima posebno mesto u mojoj karijeri i srećan sam što ću ponovo igrati sa njim. Želim da postignem mnogo golova na njegove asistencije", izjavio je Krkić za klupski sajt.

Tim iz Kobea trenutno je na trećem mestu japanske J1 lige, ali sa velikih 17 bodova zaostatka za vodećim Kavasakijem. Da klub ima velike ambicije u budućnosti potvrđuje i to što su pre Krkićevog dovođenja u Japan vraćeni internacionalci Jošinori Muto i Juja Osako. Prvi je od odlaska iz Tokija 2015. bio u Majncu, Njukaslu i Eibaru, a drugi je godinu dana ranije napustio Kašimu zbog prilike u Minhenu 1860, a bio je i član Kelna, pa Verdera, koji ga je 2018. platio Jarčevima 4.500.000 evra.

Visel nikada nije bio šampion Japana, ali su izgleda u Kobeu rešili da to promene.


tagovi

Bojan KrkićBarselonaJapan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara