Đordi Alba (©Reuters)
Đordi Alba (©Reuters)

Barsine porođajne muke: Alba prihvatio 25 odsto manju platu, Pjanić hoće sve, a teraju ga u Firencu

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 13:11

Budžet mora da se rastereti

Đozep Marija Bartomeu je mislio da je najpametniji, kad je otišao saznali su svi da je bio – gramziv i ne oprezan. Barselona zato sada proživljava teške trenutke, a nova uprava pod vođstvom Đoana Laporte upinje se svim silama kako bi budžet oslobodila teških izdataka.

Dobra vest za danas: Đordi Alba je, po uzoru na Đerara Pikea, prihvatio da smanji platu za 25 odsto pa će klub bar tu prodisati. Sada se očekuje da isti potez povuku i preostala dvojica kapitena: Serhio Buskets i Serđi Roberto. Oni su ipak deca kluba i od njih se i očekuje malo empatije, mada im poslednjih godina mnogi zameraju što se ponašaju kao svete krave, iako su prošli zenit.

Izabrane vesti

Sada je ipak negativna emocija usmerena ka Miralemu Pjaniću, koji je prihvatio da napusti stadion Kamp Nou, ali ne i da se odrekne centa od godišnje plate u visini od 6.500.000 evra.

20.00: (3,35) Hetafe (2,80) Sevilja (2,50)

Barselona pak pokušava da je se ratosilja, pa uveliko pregovara sa Fjorentinom. Plan je da ode na jednogodišnju pozajmicu, za džabe, ali uz obavezu da klub iz Firence preuzme Miralemovu platu. To je naravno više no što Fjorentina inače plaća, pa bi na stadionu “Artemio Franki” da Pjanić malo spusti prohteve, nudili su 50 odsto, pa 4.500.000 evra.

Ostatak bi plaćala Barselona. Koja verovatno neće ni imati previše izbora, mada se i dalje trudi da ubedi Pjanića da i on podnese deo tereta i odrekne se barem dela primanja.



tagovi

Đordi Albaletnji prelazni rok 2021Miralem Pjanić

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara