Riki Puć mora iz Barselone (©Reuters)
Riki Puć mora iz Barselone (©Reuters)

Bartomeu priča jedno, Kuman radi drugo: Riki Puć precrtan i mora da ide

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 19:22

Neusaglašeni kriterijumi predsednika i prvog trenera Barselone

Nema mesec dana kako je Đosep Marija Bartomeu izjavio da Trinkao, Ansu Fati i Riki Puć nisu na prodaju i da se taj status neće menjati. U međuvremenu je došao Ronald Kuman i holandski stručnjak kao da nije čitao ili čuo ono što je prvi čovek Barselone izjavio, već je u subotu popodne mladom vezisti rekao da ga ne želi više u timu!

Da se ovako nešto sprema moglo se naslutiti iz odluke Ronalda Kumana da Puća, kao i Luisa Suareza i Artura Vidala koga svi čekaju u Interu, ne stavi na spisak za turnir Đoan Gamper i meč protiv Eibara. Ubrzo zatim radio Katalunja javilja da su Kuman i Puć obavili razgovor i da je holandski stručnjak poručio španskom vezisti da je najbolje da što pre potraži novi klub jer u Barseloni neće videti fudbal kao prvotimac.

Izabrane vesti

Ova vest došla je kao šok za navijače Barselone i medije u Španiji, prvenstveno jer se očekivalo da će Puć zajedno sa Fatijem i još nekim mladim fudbalerima iz klupske akademije biti gradivno tkivo novog tima. Međutim, Kuman je polio kofu ledene vode na takve planove i očigledno uvideo da Puć nije taj kvalitet. A, možda je to opet do toga što će na stadion Kamp Nou uskoro doći Žoržinjo Vajnaldum, posle jučerašnje potvrde Liverpula da je stigao Tijago Alkantara. Vajnaldum je jedna od najvećih Kumanovih želja ovog leta, jer želi još iskustva u veznom redu i neko ko će zajedno sa Miralemom Pjanićem i Frenkijem de Jongom biti spona između odbrane i napada.

Riki Puć je bio potpuno u senci drugih prvotimaca kod Ernesta Valverdea, ali se taj status značajno promenio kod Kikea Setjena. Ipak, ni kod Kumana neće videti mnogo akcije, pa mu je zato savetovano da ode.

Niko još ne zna šta će biti sa Pućom. Manje je verovatno da će biti prodat, a mnogo je izvesnije da će biti prosleđen kod nekog člana Primere ko bi mogao da mu obezbedi minute u startnoj postavi. 



Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara