©Reuters
©Reuters

Bastonijev agent o teškoj situaciji u Interu i sudbini svog klijenta: Ovakve stvari mi se nikada nisu dešavale, od prvog jula će biti drugačije

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.05.21. | 14:11

"Kada sam pročitao o zahtevu da se igrači odreknu dvomesečnih promanja, bio sam zapanjen, ali ne u potpunosti", izjavio je Tulio Tinti, agent štopera Neroazura Alesandra Bastonija

Prekinuo je Inter dominaciju Juventusa i domogao se titule prvaka Italije. Antonio Konte je vodio Neroazure do velikog uspeha u svojoj drugoj sezoni u klubu, ali dok navijači slave, klub se nalazi u teškoj situaciji. Zbog finansijskih problema pred igrače je stavljen zahtev da se odreknu dvomesečnih primanja, što automatski dovodi u pitanje sudbinu brojnih prvotimca, pa tako i Alesandra Bastonija.

Sreda, 20.45: (1,73) Inter (3,80) Roma (4,80)

Izabrane vesti

Ustalio se 22-godišnji reprezentativac Italije u prvoj postavi Neroazura, postao važan šraf u Konteovoj mašineriji. Ipak, još odrađuje ugovor potpisan pre tri godine, pa je jasno da zaslužuje povišicu. Njegov agent Tulio Tinti tvrdi da je dogovor dve strane postojao, ali da već četiri meseca ne dobija nikakav odgovor od uprave Intera.

"Prošla su četiri meseca od kako smo postigli dogovor sa Marotom, Ausilijom i Antoneljom. Bastoni igra pod ugovorom koji je potpisao pre tri godine i već je dobijao pozive za državni tim. Postoji obećanje da će dobiti adekvatnu povišicu, kao i dogovor postignut još u februaru, koji je potvrđen preko mejla. Jedino je nedostajalo da se predsednik vrati iz Kine kako bi sve i formalno bilo završeno. Dobili smo informaciju da nisu odustali od produžetka saradnje, ali i da moram da sačekamo da kompanija završi sve oko novčane pozajmice. Iskreno, ovakve stvari mi se nikada nisu dešavale".

Postoji li mogućnost da napusti Inter? Poslednjih dana se spekuliše da ga prati nekoliko klubova iz Serije A, pa da je zainteresovana čak i Barselona.

"Bastoni nosi ovaj dres jer je Interista. Ispoštovaće sve što je dogovoreno jer je još uvek pod ugovorom, a i ja imam naviku da poštujem ugovore. Ukoliko klub želi da obnovi saradnju po dogovoreni uslovima, dobro, u suprotnom od prvog jula će se stvari promeniti. Da budem jasniji, Bastoni i njegov agent su voljni da ostanu u Interu, ali će stvari morati da se rade na pravi način, kao u drugim klubovima. Klub proživljava teške trenutke i toga smo svesni, ali ovo ponašanje nije dobro. Da sam ja uradio tako nešto i da sam odustao od potpisivanja kada je sve bilo u redu, Inter bi napravio neviđeni haos".

Zahtev kluba da se igrači odreknu dela primanja je iznenadio Tintija, ali ne u potpunosti. Sličnu situaciju imao je sa kompanijom Suning i u kineskom Đangsuu, koji je početkom tekuće godine istupio iz Superlige i proglasio bankrot.

"Kada sam pročitao o zahtevu da se igrači odreknu dvomesečnih promanja, bio sam zapanjen, ali ne u potpunosti. Već sam u januaru imao nejasnu situaciju sa Ederon, koji je igrao za Suningov klub u Kini. Shvatili smo da je situacija alarmantna, tražili smo raskid saradnje, jer je postojala mogućnost da se vrati u Italiju. Dugo su nas zavlačili, na kraju smo ostali, ali uprkos tome što je osvojena titula nisu ga isplatili. Još nije u mogućnosti da pošalje novac iz Kine. Na kraju je klub odustao od učešća u ligi. Takve stvari zaista nemaju smisla".

Svestan je da klub sa Đuzepe Meace ima finansijskih poteškoća, ali tvrdi da to ne opravdava potez uprave da se igračima umanje plate.

"Osećam odgovornost prema mojim igračima i mislim da takvi rezovi nisu moranje. Svestan sam da svi klubovi imaju probleme, jer im nedostaje novac od prodaje ulaznica, ali klubovi su privatne kompanije. Kada zarade novac, ne podele ga sa svojim zaposlenima. Tako je i kada su na gubitku, sve je na njima. Čitao sam i saznao da je porodica Žang bila spreman da proda kluba i da je jedan investicioni fond bio spreman da da veliku ponudu, ali Suning je želeo više. Klub je njihov. Sada ipak ne mogu da traže novac od igrača, koji su uradili sve što su morali. Ne samo da su osvojili Skudeto, već su pristali i da im se odlože mesečna primanja iz minule sezone, kao i za minuli novembar i decembar, kako bi klub izbegao kazne. Zbog svega navedenog takav iznenadni zahtev, samo par dana pred proslavu titulu, je neprimeren i nema nikakvog smisla".



tagovi

Inter MilanAlesandro Bastoni

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara