Luis Vaskez proslavlja pogodak sa saigračima (©AFP)
Luis Vaskez proslavlja pogodak sa saigračima (©AFP)

Batalja preporodio Boku: Đenovljani nepobedivi pod palicom klupske legende

Vreme čitanja: 5min | uto. 14.09.21. | 23:05

Argentina 1: Tim sa Bombonjere dočekuje Defensu i Hustisiju u sklopu 11. kola prvenstva

Posle vikenda bez utakmica, zbog parlamentarnih izbora koji su održavani u zemlji Gaučosa, fudbal se vratio na veliku scenu Argentine. Po dolasku Sebastijana Batalje, Boka se preporodila i sada sa velikim očekivanjima dočekuje Jastrebove iz Florensio Varele, u sklopu 11. kola Profesionalne lige. Đenovljani žele da nastave svoj pobednički niz, tražiće četvrtu pobedu u šampionatu koja bi ih približila najvišim pozicijama na tabeli, a prilika za to pruža im se već noćas kada im na Bombonjeru dolazi Defensa i Hustisija (02.00).

Plavo-zlatni nisu izgubili nijednu utakmicu otkad je na mesto tehničkog direktora došao Sebastijan Batalja zamenivši Migela Anhela Rusa. Boka je posle katastrofalnog starta sezone pod novim rukovodiocem i klupskom legendom uspela da ostvari pobede protiv Patronata (1:0), Platensea (3:1) i u gostima protiv Rosario Sentrala (2:1), dok je u međuvremenu remizirala u meču sa Rasingom bez postignutih golova. Popularni Đenovljani sa 14 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 11. poziciju u šampionatu, dok je njihov noćašnji rival stacioniran jedno mesto niže sa 13 sakupljenih bodova, ali i sa pet vezanih ligaških mečeva bez poraza.

Izabrane vesti

02.00: (1,70) Boka Juniors (3,45) Defensa i Hustisija (5,80)

Sa druge strane, tim Jastrebova iz Florensio Varele, iako ima niz od pet utakmica bez neuspeha, nedavno je eliminisan iz Kupa Argentine posle penal završnice od drugoligaša Tigrea. Ipak, iako statistika nije na strani gostiju, još aktuelni osvajač Kopa Sudamerikane nada se bodovima na Bombonjeri i ponovnom podvigu kao pre tri sezone, kada je Defensa pod vođstvom Huana Pabla Vojvode prvi put "tukla" Đenovljane u La Boki. Defensa i Hustisija bila je u centru pažnje početkom godine kada je podigla pehar drugog po snazi klupskog takmičenja u Južnoj Americi kao i Superkupa. Nekoliko meseci kasnije, njena borba svodi se na zauzimanje neke od pozicija kojim bi i naredne godine izborila nastupe na istom međunarodnom turniru. Sastav koji u svom drugom mandatu predvodi Sebastijan Bekasese, prethodnog vikenda zabeležio je treći nerešen ishod na poslednjih pet ligaških susreta. Drugi remi zaredom došao je u samom finišu meča sa Sentral Kordobom, kada su gosti iz Santijago del Estera golom Abela Arganjaraza u 89. minutu uspeli da ostanu neporaženi, i tako sa Tito Tomagelja odnesu bod vredan odvajanja sa krajnjeg dna tabele koji sada pripada Arsenalu iz Sarandija.

Boka u meč ulazi iz pobede od 2:1 izvojevane na teškom gostovanju Rosario Sentralu, golovima Luisa Vaskesa i autogolom Fernanda Torenta. Što se tiče tima koji je ostvario važnu pobedu na čuvenom Džinu Arojita, Sebastijan Batalja ima na umu da izvrši barem četiri izmene, od kojih će neke biti prinudne, dok će sa druge strane neke biti sprovedene taktičkom odlukom. Prva se odnosi na izostanak Agustina Almendre, koji je zbog povrede mišića izostavljen sa spiska igrača predviđenih za noćašnji okršaj. S obzirom na ovu situaciju, sve ukazuje da će njegovo mesto zauzeti Dijego Gonzalez.

Batalja, koji još nije ponovio istih 11 na četiri uzastopne utakmica otkako je na funkciji, planira da izvrši još jednu modifikaciju u veznom redu, iako bi u ovom slučaju to bilo zbog taktičkog pitanja. Aron Molinas bi zamenio Kristijana Medinu.

Igrač koji je na poslednjim susretima dobio veću minutažu, Agustin Obando, a koji je pod vođstvom prethodnika Anhela Rusa jedva odigrao tri utakmice i to samo jednom kao starter, ponovo bi mogao od početka susreta da se nađe na u postavi tima sa Bombonjere. Još jedna novina je ulazak mladog Rensa Đampaolija (21) umesto Karlosa Zambrana, koji neće biti dostupan zbog povrede. Naime, tokom treninga prošlog petka, Peruanac je zadobio posekotinu na licu posle snažnog sudara sa saigračem Agustinom Sandezom. Defanzivac je izvukao deblji kraj u duelu, posle kojeg je morao na hitno ušivanje, a koje je za krajnji ishod imalo produkt od 15 šavova između jagodične kosti i leve obrve.

Zambrano se poslednji put pojavio u početnoj postavi protiv Estudijantesa 15. avgusta, kada su Đenovljani minimalnim rezultatom poraženi od sastava iz La Plate, a odbrambeni igrač je na terenu proveo 85 minuta. To je ujedno bila i posljednja utakmica Migela Anhela Rusa kao trenera plavo-zlatnih. Pored povređenog defanzivca u timu Boke neće se naći ni njegov zemljak Luis Advinkula. Razlog njegovog odsustva su kovid mere koje propisuje Argentina. A kako je Adkvinkula bio član peruanskog nacionalnog tima na kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo, on kao i svi stanovnici koji iz inostranstva koji stižu u ovu državu, moraju da poštuju obavezni sedmodnevni karantin kako bi se sprečilo širenje novih sojeva Kovid-19. Osim toga, mora se podvrgnuti novom testu, u skladu sa zahtevima i sanitarnim merama koje je utvrdila argentinska vlada.

Boka Juniors je konačno povratila fizionomiju i funkcionisanje unutar ekipe koju je izgubila odlaskom nekih starih igrača, a koja se oporavila zahvaljujući mladim izdancima iz nižih kategorija dobro poznatim treneru Sebastijanu Batalji koji je inače bio zadužen za pronalazak i podsticanje mladih talenata. Đenovljanima se bliži poseta svom najvećem rivalu River Plejtu, kome gostuju 3. oktobra, na Monumentalu, a duel protiv Defense dolazi u pravom trenutku da se pokaže volja i karakter ekipe. Ovo će biti osmi put da se ova dva sastava suočavaju u argentinskoj prvoj ligi. Boka je do sada bila dominantna sa pet trijumfa, dok je Defensa samo jednom izašla kao pobednik, uz dva meča završena remijem.

ARGENTINA 1 - 11. KOLO

Ponedeljak

Sarmijento - Urakan 0:0

Aldosivi - Godoj Kruz 1:4 (0:0)

Independijente - Lanus 0:1 (0:0)

San Lorenco - Rasing 1:1 (0:0)

Utorak

Himnasija - Velez 0:0

Taljeres - Platense /u toku/

Arsenal - Kolon /u toku/

23.45: (2,35) Sentral Kordoba (3,10) Atletiko Tukuman (3,25)

Sreda

02.00: (1,70) Boka Juniors (3,45) Defensa i Hustisija (5,80)

19.15: (3,20) Union (2,95) Estudijantes (2,50)

21.30: (1,95) Argentinos Juniors (3,30) Patronato (4,20)

23.45: (2,35) Banfild (3,20) Rosario (3,15)

Četvrtak

02.00: (4,60) Njuels (3,60) River Plejt (1,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Boka juniorsDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara