Rodić, Degenek Krstičić i Gobeljić ©Star Sport
Rodić, Degenek Krstičić i Gobeljić ©Star Sport

Bekovsko ohrabrenje: Uspela misija štopovanja Braginih krila, Rodićev prvenac nagrada za pretrpljenu bol

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.09.21. | 13:36

Crveno-beli uspešno izašli na kraj sa izuzetno opasnom navalom portugalske ekipe

Imali su igrači Crvene zvezde na sinoćnjem meču sa Bragom brojne taktičke zadatke koje im je nametnuo Dejan Stanković i utisak je da su gotovo svi uspešno odrađeni. Čitav vezni red, pa čak i napadači, učestvovao je u organizovanom branjenju svog gola, pa je Milošu Degeneku i Aleksandru Dragoviću bio značajno olakšan posao u čišćenju prostora ispred Milana Borjana. Ipak, s obzirom na način na koji napada Braga, koja često u završnicu ulazi i sa sedmoricom-osmoricom igrača, čini se da su ogroman teret izneli bekovi srpskog šampiona Marko Gobeljić i Milan Rodić.

Desni bek crveno-belih je dobio prednost u odnostu na Milana Gajića s obzirom na izraženije defanzivne sposobnosti, a onda je bio izložen direktnim duelima sa možda i tehnički najboljim igračem Galenom, koji se na levom boku dopunjavao sa sjajnim Rikardom Ortom. Lukavi Brazilac je u 76. minutu iskoristio grešku Sekua Sanoga, i Gobeljić mu je ostavio dosta prostora, što je ovaj iskoristio da zatrese mrežu sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Ipak, mnoge druge situacije na terenu, Gobeljić je rešio u svoju korist. Četiri puta je isekao čiste lopte koje su upućivane na levi bok portugalskog tima i tako izbegavao situacije u kojima bi se našao u situaciji "jedan na jedan" sa dominantim protivnikom.

Izabrane vesti

Gobeljić je kroz protekli period dobijao često i opravdane kritike na račun igre, ali je prvo u dvomeču sa Klužom, a potom i sinoć protiv Brage, odradio važan posao na terenu. Iskusni Kraljevčanin je ušao u poslednju godinu ugovora sa Crvenom zvezdom i deluje da čini sve kako bi dokazao da je u stanju da nosi dres crveno-belih i od narednog leta.

"Svi su dobri igrači, brzi su, odlično se kreću. Gobeljić je Galena vrhunski čuvao, odigrao perfektnu utakmicu, a on im je najbolji igrač, rekao bih. Nezgodna ekipa generalno, nisu slučajno bili četvrti u Portugalu, imaju praktično tim za Ligu šampiona", pohvalio je Miloš Degenek svog saigrača posle utakmice.

RODIĆEV PRESUDNI PSIHLOŠKI MOMENAT - OSTANAK U CRVENOJ ZVEZDI

Gobeljić i Rodić ©Star SportGobeljić i Rodić ©Star Sport

Milan Rodić iza sebe ima izuzetno težak period u Crvenoj zvezdi, već drugu sezonu uzastopno je praktično jedina opcija na levom boku, a dobar deo prošlogodišnje grupne faze odigrao je pod injekcijama, pa je sinoćni pogodak, njegov prvi u evropskim takmičenjima, stigao kao svojevrsna nagrada za uloženi trud.

Nekadašnji reprezentativac Srbije ovog leta kao da je napravio konačan psihološki presek, odlučio je da produži vernost Crvenoj zvezdi, iako se dugo polemisalo da bi godinu dana pre isteka ugovora mogao da napusti stadion "Rajko Mitić". Prošao je kroz teške trenutke, imao dosta problema sa povredama, a pritisak se povećavao nedostatkom adekvatne alternativne na njegovoj poziciji u timu. Ipak, ostao je u klubu, koji ga je u dobroj meri ponovo izdigao na ozbiljan igrački nivo i već dugo je jedan od lidera ekipe Dejana Stankovića.

U sinoćnjem meču je imao brojne defanzivne zadatke. Morao je da zatvara prostor koji su dopunjavali Lukas Pjazon i Fabijano Silva, a često je na njegovu stranu odlazio i pokretljivi Abel Ruiz. Sve to je uticalo da ga nema dovoljno u ofanzivi u prvom poluvremenu, ali je u nastavku odlučnije krenuo napred, počeo je da traži prostor iza Aleksandra Kataija, i polako prilazio cilju. Erupciju oduševljenja doživeo je u 75. minutu, kada je nadskočio Al Musratija i krunisao pefektan centaršut Gelora Kange iz kornera.

"Roda je igrač koji ne odustaje. Drago mi je zbog njega i svih momaka. Sale, Mića, svi igrači, izgurali su do kraja i ostvarili smo dobar početak u grupnoj fazi Lige Evrope. Morali smo da imamo mnogo strpljenja, da dobro stojimo iza lopte, da smanjimo greške protiv veoma brzih igrača. Dobro su nas i prostudirali, po petorica su kretala u kontru kad god golman uhvati loptu“, rekao je Dejan Stanković posle meča.

Kada se podvuče crta, Rodić je od 2017. godine na ovamo bio jedan od najpouzdanijih igrača Crvene zvezde ovom petogodišnjem evropskom vaskrsenju, odrađivao je posao uglavnom vrlo dobro, pa se posle svega čini da je sinoćni trenutak na stadionu "Rajko Mitić" apsolutno zaslužio.



tagovi

Marko GobeljićMilan RodićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara