Foto: ©AFP, Reuters
Foto: ©AFP, Reuters

Benfika troši pare od Nunjeza i Sebolinje: Neres dogovoren, čekaju se zlatne koke Brage i Rivera

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 21:43

Moraće lisabonski tim da aktivira otkupne klauzule Rikarda Orte i Enca Fernandeza

Ogroman novac se slio u Benfikinu kasu prodajom Darvina Nunjeza. Transferom u Liverpul, Urugvajac je lisabonskom klubu doneo 75.000.000 evra, a jedan deo tog novca na Lužu će iskoristiti za jačanje igračkog kadra, ne bi li i naredne sezone ostao miljama iza Sportinga i Porta, najljućih rivala.

Štaviše, tri pojačanja Orlovi su već predstavili, međutim, zbirno su koštali tek 13.000.000 evra, što će Benfika prodati samo od prodaje Evertona Flamengu. Dve strane već su se dogovorile oko transfera, kao i sam igrač oko ličnih uslova petogodišnjeg ugovora, i sportski direktor lisabonskog kluba Rui Pedro Braz uskoro će stići u Rio de Žaneiro kako bi zaključio posao vredan 13.000.000 koji bi uz bonuse mogao da naraste na 16.000.000.

Izabrane vesti

Odlazak u Južnu Ameriku Braz će iskoristiti kako bi pregovarao sa čelnicima River Plejta oko Enca Fernandeza. Zanimljivo, nova zlatna koka argentinskog velikana do nedavno je bila želja upravo Flamenga, ali su Rubronegri odustali kada su saznali da će morati da izdvoje između 15 i 18 miliona evra.

Za razliku od Flamenga, Benfika je spremna da plati otkupnu klauzulu postavljenu na 20.000.000, međutim, Fernandez želi da ostane do decembra i završi sezonu sa Riverom, pa tek onda karijeru nastavi u Evropi.

Što se Evertona tiče, njegov odlazak otvoriće mesto Davidu Neresu. Brazilac je praktično dogovorio sve detalje sa Neresom oko petogodišnjeg ugovora, a Šahtjor neće praviti probleme oko obeštećenja, pošto joj je platio svega 3.000.000 od ukupno 18.000.000 evra za transfer Pedrinja koji je još pre godinu dana stigao u Donjeck. Zanimljivo, Neres je zimus stigao u Šahtjor iz Ajaksa, ali zbog rata u Ukrajini nije stigao ni da debituje za klub.

Poslednji od tri pojačanja biće Rikardo Orta, nada se novi trener Benfike Rodžer Šmit. Orta je čelnicima Brage saopštio da želi da se vrati na Luž još pre 12 godina, ali ih neće smekšati pričom o povratku kući. Portugalac je ove sezone postigao 22 i namestio još deset golova u svim takmičenja zbog čega Braga insistira na obeštećenju od 20.000.000 evra (toliko stoji u otkupnoj klauzuli), dok Benfika za sada nudi 12.000.000, ali i Žila Dijaša i Dioga Gonsalveša kao kompenzaciju za preostalih 8.000.000 evra, što predsedniku Brage Antoniju Salvadoru nije primamljiva ponuda.

Podsetimo, trojica igrača koje je Benfika već potpisala su Mihajlo Ristić, Aleksander Bah i Petra Musu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022David NeresEnco FernandezRikardo OrtaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara