Igrači Benfike (©Reuters)
Igrači Benfike (©Reuters)

Benfika, uz Antverpen, najgora u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 10:15

Posmatrajući bodovni saldo, portugalski gigant najviše razočarao jer posle četiri kola nema nijedan osvojen bod u Grupi D

Grupa D ovogodišnje Lige šampiona obećavala je veoma uzbudljivu borbu za dva mesta osmini finala, ali sa dva kola do kraja sve je drugačije. Milanski Inter i Real Sosijedad kvalifikovali su se među 16 najboljih pre vremena, pošto su stvorili nedostižnih sedam bodova prednosti ispred trećeplasiranog Salcburga. Među pretendentima za prolaz bila je i Benfika, ali je potpuno podbacila.

Branilac titule prvaka Portugalije do sada se u četiri navrata nije ovajdio. Još je bez bodova, postigao je samo jedan gol, uz sedam primljenih i beznadežno je poslednji, četvrti. Ujedno, nema baš dobre šanse za mesto u osmini finala Lige Evrope. Zaostaju lisabonski Orlovi za austrijskim izazivačem tri boda, a ako u simultanom meču sa španskim iznenađenjem osvoje manje bodova protiv italijanskog giganta od Salcburga, onda će njihov evropski put ove sezone prerano da se završi.

Izabrane vesti

Prošle sezone Benfika je slavila velike uspehe sa

Rodžerom Šmitom

. Portugalci i dalje imaju problema u novoj kampanji, posebno kada je u pitanju konzistentnost. Ono što se još može prikriti u prvenstvu, ponekad se nemilosrdno pokazalo u Ligi šampiona. Tim treba da postane stabilniji i ponovo pokuša da doslednije implementira jednostavne stvari.

21.00: 

(2,65) Benfika (3,30) Inter (2,70)

Poslednja ligaška utakmica bila je pobeda od 2:1 u derbiju protiv Sportinga, čime su Orlovi ostali na liderskoj poziciji. Međutim, u najvišoj kontinentalnoj klasi, Benfika je uz Antverpen, jedini tim koji je izgubio sve utakmice u grupnoj fazi.

Izabranici nemačkog trenera Rodžera Šmita su u teškoj situaciji, ali se još ne predaju.

"U preostala dva meča nameravamo da pobedimo po svaku cenu i verujem da zaista imamo šta je potrebno. Moramo da promenimo igru i moramo da iznenadimo tim kakav je Inter, a nesumnjivo je dobar. Efikasan recept bi mogao da bude pritisak", izjavio je Šmit.

Gostujuća ekipa je prošlogodišnji finalista i dobro zna da će biti veoma teško da ponovi taj podvig, ali je uspela da se pokaže u osnovnoj fazi i sada može da igra u potpunosti slobodno. Inter je jedini kiks zabeležio protiv rivala iz San Sebastijana (1:1), inače je tesno savladao Benfiku sa 1:0, a zatim dva puta Salcburg sa 2:1 i 1:0. Trenutno Nerazure brine samo prvo mesto u grupi, i bez obzira na rezultat ovog duela, biće odlučeno za dve nedelje na San Siru.

Trenutni Interov cilj je da proslavi četvrtu uzastopnu pobedu u Ligi šampiona. Poslednji put Nerazuri su u tome uspeli 2010. godine kada su postali prvaci Evrope. A, Inter nikada nije izgubio utakmicu od Benfike u Ligi šampiona.


Benfika je na zagrevanju za ovaj meč igrala sa Famalikaom u 4. kolu Kupa Portugalije i uspela da ga savlada sa 2:0, a u Primeiri je u 11 duela do sada ostvarila devet trijumfa, i sa 28 bodova Orlovi su prvi na tabeli. S druge strane, Inter je u nedelju gostovao najvećem konkurentu u borbi za skudeto u Seriji A i posle nerešenog rezultata 1:1 ostao je prvi na dva boda ispred Stare dame.

Benfika u susret ulazi bez

Baha

,

Bernata i Neresa, a Simoneu Inzagiju nedostaju Bastoni, Pavar i Damfris, dok je čileanski napadač Aleksis Sančez neizvestan.

"Naš posao još nije završen. Moramo da osvojimo prvu poziciju i čeka nas težak zadatak u Lisabonu, pošto će domaći tim igrati na krilima sjajnih navijača

", poručio je

Inzagi.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA D

Sreda

21.00: (2,65) Benfika (3,30) Inter (2,70)

21.00: (1,48) Real Sosijedad (4,30) Salcburg (7,00)

Šesto kolo, 12. decembra

21.00: Inter – Real Sosijedad

21.00: Salcburg – Benfika

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaBenfikaInterRodžer ŠmitSimone InzagiLautaro Martinez

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara