Foto: Reuters
Foto: Reuters

Benitez mašta o povratku u Premijer ligu: Posle Amerikanaca, Brazilaca i Kineza odbio i Seltik

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 19:09

Iskusni španski trener ne odustaje od zacrtanog cilja

Nakon što je završio epizodu u Kini koja je trajala godinu i po dana, Rafa Benitez ponovo je u potrazi za poslom, a kako prenose engleski mediji ambicija iskusnog španskog stručnjaka je da karijeru nastavi u Premijer ligi.

Prema saznanjima Sana, interesovanje za Beniteza pokazao je Seltik, ali je na adresu kluba iz Glazgova stigao negativan odgovor. Klub čiju je dominaciju u prehodnih devet godina prekinuo Stiven Džerard sa Rendžersom, u momentima kada je bodovna razlika između velikih rivala iznosila 18 bodova, rastao se sa trenerom Nilom Lenonom, a idealnu zamenu video je u Benitezu koji ipak nije bio zainteresovan za dolazak na kormilo ekipe koja je 51 put osvajala šampionat Škotske.

Izabrane vesti

Španski trener je prilično lako doneo odluku da se ne prihvati izazova u Škotskoj, a razlog je bio to što želi da se vrati u premijerligaški fudbal. Benitez je ambicije prethodno otkrio za Skaj sports.

"Prioritet je povratak u Englesku, jer očigledno volim Premijer ligu i ovde živi moja porodica. Imao sam ponude iz Emirata, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Kine... Ipak, želim da ostanem u Evropi, u Engleskoj", rekao je nedavno čuveni trener.

Strateg koji je u bogatoj karijeri između ostalog predvodio Real Madrid, Napoli, Čelsi, Inter, Liverpul i Valensiju, pre odlaska u kineski Dalian obavljao je funkciju šefa stručnog štaba Njukasla, a među brojnim uspesima najzapaženiji su bili dve titule prvaka Španije i Kup UEFA sa Valensijom, trofej Lige šampiona sa Liverpulom i Lige Evrope sa Čelsijem. Ni tokom perioda provedenog u Napulju Benitez nije ostao praznih šaka, te se 2014. godine okitio Kupom Italije, a potom i Superkupom.



tagovi

Rafa Benitez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara