Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Benzema teroriše Bilbao, ali Ančeloti čuva Francuza za PSŽ

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.02.22. | 09:37

Kup kralja: Crveno-beli uspešniji u najmasovnijem takmičenju od Kraljevića. Izabranici trenera Marselina specijalisti za ovo takmičenje

San Mames se sprema da proživi još jedno sjajno veče u Kupu kralja. Posle eliminacije Barselone u svom domu došlo je vreme da Bilbao proba da učini isto i Real Madridu (21.30). Sudar Atletika i Blankosa u borbi za plasman u polufinale najmasovnijeg španskog klupskog takmičenja je repriza finala Superkupa odigranog sredinom januara, koje je kraljevski klub osvojio pobedivši sa 2:0 i time obezbedio prvi trofej u drugom mandatu Karla Ančelotija u timu sa Santijago Bernabeua.

Madriđani će sada pokušati da iskoriste rano ispadanje Barse, branioca pehara i rekordera sa 31 titulom u Kupu kralja i nastojati da se popnu na tron turnira za koji kroz istoriju nisu mnogo marili. Čak je i predstojeći rival Bilbao uspešniji u Kupu kralja sa 23 krune, dok ih Blankosi imaju 19.

Izabrane vesti

Interesantno, dva istorijski važna španska tima nikada se nisu sastala u četvrtfinalu kupa. Ipak, očigledno, to neće biti prvi sudar između Bilbaa i Real Madrida u ovom takmičenju. I, zanimljivo, bilans je pozitivan za Baske. Atletik je slavio nad Madriđanima ukupno sedam puta, naspram šest trijumfa Blankosa.

21.30: (2,85) Bilbao (3,20) Real Madrid (2,55)

Ančelotijevi puleni će pokušati da izjednače ravnotežu protiv Lavova, a jedan od njih obožava da teroriše Bilbao .Karim Benzema je u karijeri najviše pogodaka postigao baš protiv ekipe sa San Mamesa, ukupno 18 u svim takmičenjima na 27 dvoboja, a na proteklih osam okršaja mrežu je tresao u 10 navrata.

Dobra vest za Baske – Benzema neće igrati večeras na San Mamesu. Francuski napadač nije ni otputovao u Bilbao.

"Benzema se oporavlja, dobro se oseća, ali nećemo rizikovati, nije ovo finale Lige šampiona“, istakao je Ančeloti pred meč sa crveno-belima.

Osim iskusnog napadača neće biti ni povređenih Mendija i Marijana koji će zajedno sa požutelim Marselom biti van stroja za duel sa najpopularnijim baskijskim klubom koji je prošle godine igrao dva finala Kupa kralja. U prvom je poražen od komšija Sosijedada, a u drugom od Barselone.

Ančeloti neće rizikovati sa rovitim igračima. Uskoro sledi dvomeč osmine finala sa Pari Sen Žermenom, što je prioritet za Kraljeviće ove zime. Italijanski stručnjak moći će da računa na Rodriga, Vinisijusa, Kazemira i Valverdea, Južnoamerikance koji su ove nedelje igrali za svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Verovatno će iskusni stručnjak da promeša karte. U odsustvu Benzeme, šansu da zaigra ima i spski reprezentativac Luka Jović. Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta je ostao u Realu iako je bilo priča da bi ove zime mogao da ode na pozajmicu. Kvota u Mozzartu da će na meču Atletik Bilbao - Real da bude 3+ je 2,00.

Trener Bilbaa Marselino veruje da njegov tim može da pobedi velikog rivala.

"Ambicija, entzuzijazam i želja neće nam nedostajati, to je sigurno. Ove sezone smo igrali tri puta protiv Reala. Nismo imali uspeha, ali verujem da možemo da pobedimo“, rekao je trener Bilbaa.

Iker Munijain je preležeo koronu, ali je u konkurenciji za tim. Zbog korone i ograničenja, stadion San Mames neće biti pun. Atletik i Real sastaće se ovog četvrtka četvrti put ove sezone. Kraljevići su pobedili u prethodna tri okršaja, sa 1:0 i 2:1 u Primeri i nedavno u Superkupu sa 2:0.

20.00: (2,15) Sosijedad (3,35) Betis (3,50)

Sat ranije (20.00), takođe u Baskiji, Sosijedad dočekuje Betis. Tim iz Sevile je odličan ove sezone, kandidat je i za Ligu šampiona, dok je ekipa iz San Sebastijana u naletu, bez poraza je na pet poslednjih mečeva. Sredinom decembra, zeleno-beli su razbili Sosijedad na Benito Viljamarinu, slavili su sa 4:0, a blistao je dvostruki strelac Aleks Moreno.

ŠPANIJA, KUP KRALJA – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Rajo Valjekano - Majorka 1:0 (1:0)

/Treho 44/

Valensija - Kadiz 2:1 (1:0)

/Gudeš 24, Duro 79 - Perez 54/

Četvrtak

20.00: (2,15) Sosijedad (3,35) Betis (3,50)

21.30: (2,85) Bilbao (3,20) Real Madrid (2,55)

****kvote su podložne promenama


tagovi

Atletik BilbaoReal MadridRealKup kralja

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara