Bernardo Silva (©Reuters)
Bernardo Silva (©Reuters)

Bernardo postavio ultimatum Barseloni - imate rok do kraja nedelje

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 19:22

Portugalac želi što pre da zna na čemu je, počeo i da razmišlja o potpisivanju novog ugovora sa Sitijem...

Kada nemate novca teško je da zatvorite bilo koju operaciju. Barselona se jeste konsolidovala, finansijska omča nije joj do kraja pritegnuta oko vrata, međutim, i dalje je daleko od toga da može da se razbacuje evropskim novčanicama. Za svaki trošak mora dobro da izbaga i to je opasno koči.

Poslovanje joj prate i ljudi iz krovne španske, ali i evropske fudbalske organizacije. Prošla su vremena kada je uspevala da zaobiđe pravila fer-pleja. Svaki potez sada je pod lupom i Barselona pažljivo povlači poteze, a zbog toga bi mogla da ostane bez velike želje. Dozlogrdilo je Bernardu Silvi da se sve oko njegovog transfera razvlači, postavio je katalonskom klubu ultimatum.

Izabrane vesti

Nedvosmisleno su agenti Portugalca poručili glavešinama Blaugrane da imaju rok do kraja nedelje da preduzmu konkretne poteze, odnosno da uđu u priču sa Mančester Sitijem na koju bi osvajač triple krune u prethodnoj sezoni mogao da pristane. Jer, sve do sada što je španski prvak nudio bilo je glatko odbijeno. Praktično nije ni razmatrano, bar ne ozbiljno.  

Barselona je spremila Bernardu Silvi ugovor na tri plus jednu sezonu po kome bi zarađivao 11.000.000 evra, plata nije sporna, tu je dogovor lako pao. Ali, da bi se transfer realizovao Kataloncima fali “živ” keš, jer Mančester Siti ne pristaje na akrobacije i pozajmice sa obaveznim otkupom.  

Već je Mančester Siti odbio ponudu Barselone, koja je predložila da se portugalski vezista preseli na jednogodišnju pozajmicu, a zatim na Etihad legne okruglo 60.000.000 evra. Građani traže više i hoće novac odmah, odloženo plaćanje ne dolazi u obzir.  

I Bernardo Silva je počeo da gubi strpljenje, postalo mu je očigledno da bi sve moglo da se otegne do u nedogled i - propadne. Zbog toga je i dao rok Barseloni, želi da zna na čemu je i to što pre. Pride, počeo je da razmišlja i u drugom smeru, ostanak na Etihadu postao je opcija. Mančester Siti je voljan da mu ponudi novi ugovor i uskoro bi to moglo da se dogodi.  

Početkom iduće sedmice znaće Portugalac šta mu je činiti.


tagovi

Bernardo SilvaBarselonaMančester SitiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara