Fudbaleri Bešiktaša (©Reuters)
Fudbaleri Bešiktaša (©Reuters)

Bešiktaš u crnom nizu i bez pomoći Pjanića i Teišeire, Apači spremaju klopku

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 13:22

Šampion Turske vezao četiri poraza, a spas traži na gostovanju Kasimpaši u sklopu premijere 15. kola

Branilac titule prvaka Turske je u slobodnom padu. Igranje na više frontova moglo bi da ga skupo košta. Bešiktaš ne može da podnese teret nastupa u Ligi šampiona i posle četiri ligaška poraza u nizu večeras u sklopu prvog duela 15. kola Superlige ide na noge Kasimpaši, kojoj gori pod nogama u borbi za opstanak (18.00).

Domaća Kasimpaša je do sada trijumfovala u samo dve borbe i ima samo 10 bodova na kontu. Sa izuzetkom dva remija, sve bodove osvojila je na svom terenu, gde je poslednji put izgubila od Karagumruka 1:3 pre dve nedelje. Posle manje od sat vremena imali su Apači zaostatak u vidu tri gola i sudbina meča je već tada odlučena.

Izabrane vesti

18.00: (3,50) Kasimpaša (3,45) Bešiktaš (2,10)

U prošlom kolu su momci Hakana Kutlua, koji je postavljen nedavno kako bi probudio ekipu, odigrali nerešeno u gostima sa Adanom Demir 0:0 i tokom nedelje su uživali u ubedljivoj pobedi u okviru Kupa Turske protiv trećeligaša Kestela (5:0).

Sa druge strane, Bešiktaš je apsolutno podbacio, jer je od ohrabrujuće pobede u gradskom derbiju sa Galatasarajem vezao četiri poraza u Superligi i dodao još dva u Ligi šampiona. U poslednja dva kola momci Sergena Jalčina izgubili su od Alanje 0:2, a pre nedelju dana su doživeli potpunu katastrofu. Bio je to skoro neviđeni debakl među Orlovima, koji su na domaćem terenu poniženi od strane Giresuna (0:4). I pored svih ovih posrtanja Jalčin i dalje uživa podršku čelnika aktuelnog nacionalnog šampiona, mada situacija brzo može da se promeni.

-------------

Imamo i četvrtog pobednika Mozzartovog takmičenja Gladijator

-------------

Kasimpaša ima problem oko golmana, pošto je prva opcija Taškiran i dalje povređen, dok je Bešiktaš u mnogo većem problemu. Osim suspendovanog Ujsala, vrlo verovatno neće igrati Pjanić, Teišeira i Tore.

Prošle sezone Kasimpaša je uspela kod kuće da savlada Orlove, a na četiri minula meča Bešiktaš je uspevao da porazi Apače.


tagovi

Turska 1BešiktašKasimpaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara