Ganso (©Reuters)
Ganso (©Reuters)

Besparica u Banguu, Fluminense opet u kombinovanom sastavu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 23:05

Šampionat Karioka: Domaćin ima solidan start sezone, ali su igrači prošle nedelje na dan prekinuli sa treninzima zbog neisplaćenih zarada

Najbolji klubovi u Rio de Žaneiru i jedini članovi Serije A posle ovogodišnjeg fijaska Vasko da Game i Botafoga, šampion Flamengo i Fluminense, trebalo bi ove sezone da se bore za krunu u prvenstvu Karioka, u Kupu Guanabara.

Oba tima su krenula u novi lokalni šampionat Rija sa rezervistima. Oni najbolji su dobili koju nedelju pauze. Ne treba da čudi onda što je Flu na startu zabeležio dva poraza, ali je prvenac u novoj sezoni ostvario prošle nedelje kada je dobijen veliki derbi na Marakani protiv Flamenga sa 1:0. Gol odluke delo je defanzivca Igora Žulijaa koji je u 87. utakmici u dresu slavnog kluba postigao prvenac i to protiv ljutog rivala.

Izabrane vesti

Bio je to prvi trijumf novog trenera Fluminensea Rožera Mačada Markesa koji je prošle sezone vodio Baiju, a pre toga je bio na kormilu Palmeirasa. Pobeda protiv Flamenga mogli bi da bude uvod u berićetan nastavak sezone. Flu noćas (01.05) gostuje Banguu koji je sakupio četiri boda u prva tri kola, sa samo jednim postignutim pogotkom.

01.05: (7,50) Bangu (4,00) Fluminense (1,43)

U utorak su fudbaleri Bangua prekinuli s trenizima zbog neisplaćenih zarada, ali su se sutradan vratili na teren. U odnosu na utakmicu prošle nedelje trener domaćeg tima Marselo Mareli umesto povređenog Lukasa Lusena u startnu postavi će ubaciti Edmunda.

..............................................

* Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

..........................................

Prvotimci Fluminesea tek su počeli da treniraju prošle nedelje, pa će Mačado opet da izvede kombinovani sastav sa pretežno mladim igračima ispod 23 godine. U odnosu na tim koji je pobedio Flamengo umesto Andrea i Pašeka igraće Velington i Gabrijel Teiseira. U špicu će igrati Ganso.

Fliminense nije poražen od Bangua skoro 23 godine, tačnije od 8. aprila 1998. godine. Posle toga ova dva tima su se sastala 24 puta, Flu ima 19 trijumfa, dok su pet mečeva zavšena bez pobednika. Velikan iz Rija, koji će naredne sezone igrati u Kopa Libertadoresu, ima 12 vezanih pobeda protiv Bangua što govori ko je favorit u četvtom kolu prvenstva Rio de Žaneira.

BRAZIL – PRVENSTVO KARIOKA

Subota

Flamengo - Resende 4:1 (0:0)

/Vitinjo 49, Pedro 57, Rodrigo 74, 90+2 - Paulo 64/

Volta Redeonda – Makae 1:0 (0:0)

/Da Silva 64/

Boavista – Nova Iguasu u toku

Nedelja

01.05: (7,50) Bangu (4,00) Fluminense (1,43)

19.30: Madureira – Portugesa

22.00: Vasko – Botafogo

***kvote su podložne promenama



tagovi

FluminenseBrazilJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara