Igor Žulijao (©AFP)
Igor Žulijao (©AFP)

Bomba Žulijaa rešila derbi Rija na Marakani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.03.21. | 00:22

Fluminense pobedio velikog rivala Flamengo sa 1:0 u trećem kolu šampionata Karioka. Prvi gol defanzivca u 87. meču za Flu. Trener Mačado Markes ostvario prvi trijumf na klupi velikana

Sezona u elitnoj ligi Brazila je završena krajem prošlog meseca. Flamengo je u triler završnici Serije A odbranio titulu ispred Internasionala iz Porto Alegrea, ali nema pauze u zemlji fudbala. Počeli su lokalni šampionati, a u derbiju Rija, Fluminense je pobedio Flamengo sa 1:0 u trećem kolu prvenstva Karioka.

Oba tima na početku sezone igraju u rezervnim sastavima. Ni u jednom od ova dva velikana iz Rija de Žaneira nisu igrali najbolji fudbaleri koj su dobili zasluženi odmor posle naporne sezone. S jedne strane nije bilo Gabrijela Barbose, popularnog Gabigola, dok za Fluminense nije bilo iskusnog Freda. Ipak, Fla-Flu derbi nije izgubio draž iako su se na terenu pojavili rezervni timovi.

Izabrane vesti

20.00: (1,42) Boavista (4,00) Makae (7,75)

Bolji je bio Fluminense, a gol odluke postigao je Igor Žulijao u 83. minutu. Primio je loptu na oko 30 metara, napravio par koraka i onda odapeo loptu desnom nogom koja je završila u mreži dvostrukog uzastopnog šampiona Brazila Gabrijela Batiste. Strelac jedinog gola nije mnogo igrao u finišu Serije A, ali je sada dobio šansu da se nametne. Radi se o odbrambenog igraču koji je postigao prvenac u dresu tima iz Rija u 87. utakmici. Gol ljutom rivalu sigurno će dugo da pamti. Ovaj meč će u lepom sećanju da ostane i novom treneru Fluminensa Rožer Mačado Markes kome je ovo bio debitantski trijumf na klupi slavnog tima. Prošle sezone je vodio Baiju, a bio je i trener Palmeirasa.

Četi Rožerija Senija ovo je prvi neuspeh u sezoni posle dve uvodne pobede, dok je Fluminense očajno startovao, poražen je na dve utakmice nove sezone u šampionatu Rio de Žaneira, ali je sada osvojio prve bodove i najavio borbu za titulu. Za Fluminense su u derbiju Rija prvi put u sezoni igrali neki iskusniji igrači Ganso, Danilo, Arauho... dok je trener šampiona Seni izveo rezerviste. Flu je dominirao većim delom utakmice, imao inicijativu, bolje šanse, a nagrada u vidu prva tri boda u šampionatu Karioka stigla je tek u finišu meča.

Bilo je ovo 431. odmeravanja snaga gradskih rivala. Flu je stigao do 134. pobede. Flamengo ima 158, dok je 139 mečeva završeno nerešenim ishodom. Gol-razlika je 627:567 u korist crveno-crnih, najpopularnijeg kluba u Riju.

U prethodnoj sezoni Serije A, skor ljutih rivala je bio 1:1, a oba tima su slavila kao gosti sa po 2:1. I Flamengo i Fluminense svoje utakmice igraju na istom stadionu, kultnoj Marakani. Ova velika će naredne sezone igrati u Kopa Libertadoresu, najjačem takmičenju u Južnoj Americi.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – 3. KOLO

Subota

Madureira – Resende 0:0

Nova Iguasu – Vasko 2:2 (1:1)

/Rikaedo Grasa 39ag, Karioka 67 – Gabrijel 33, 61/

Nedelja

Bangu – Botafogo 0:0

Portugeza – Volta Redonda 0:1 (0:0)

/Žoao Karlos 54/

Flamengo – Fluminense 0:1 (0:0)

/Žulijao 83/

Ponedeljak

20.00: (1,42) Boavista (4,00) Makae (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoFluminenseBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara