Marko Pantelić: Noć pre testa sam igrao fudbal, žena negativna – ja pozitivan

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.04.20. | 22:18

“Odmah sam bacio cigare“, smeje se potpredsednik FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeza teško je i disao, potpredsednik Marko Pantelić je imao sasvim drugačije iskustvo. Nekadašnji fudbaler je korona virus, što bi se narodski reklo, preležao na nogama. Gostujući na TV Prva on prepričava kakva su bila njegova iskustva.
Bili smo na Uefinom kongresu u Amsterdamu, recimo da je iza nas, pošto se sedi po azbučnom redu, sedeo predsednik Fudbalskog saveza Švajcarske, on je tada jedini pričao o tome da će zbog Kovid-19 virusa morati da prekine prvenstvo. I on je bio pozitivan“, kreće Pantelić od samog početka.

Tad međutim niko ni ne pretpostavlja da će se cela epidemija tako brzo proširiti. Međutim, kad krajem marta stiže pozitivan test Kokeze i Pantelić – čisto reda radi – ide na testiranje.
Otišao sam isključivo zato što je to bilo društveno odgovorno, jer sam najviše vremena provodio s predsednikom. Ali bio sam uveren da mi nije ništa. Nikakve simptome nisam imao. Dan ranije sam najnormalnije igrao fudbal. I odem sa suprugom na testiranje, pošto sam naravno sve vreme bio i sa njom, ona negativna – ja pozitivan“.

Izabrane vesti

Kako dalje ide procedura...
Poslali su me kući da sačekam rezultate, jer nisam imao nikakve simptome, penjem se uz stepenice, zaključavam i 15 dana samo krevet i toalet. Hranu su mi donosili ispred. Takve su bile smernice Ministarstva zdravlja. Meni ti karantini i nisu strani. Kroz fudbal sam stekao tu neku vojničku disciplinu. Naređenje je karantin i čekaš, fokusiraš se na nešto drugo. Ispuniš to vreme stvarima za koje nisam imao vremena,  čitao dosta, čuo se sa ljudima“.

U međuvremenu je ostavio i cigare.
To još ranije, čim sam čuo za test i to ne moj, nego predsednikov. Odmah sam bacio cigare“, smeje se Pantelić.

Svestan je naravno da situacija nije tako naivna i zato sam ističe.
Mi smo odmah i objavili da smo pozitivni baš zato što se krećemo u velikom društvu. Svakod od ljudi sa kojima sam bio u kontaktu sam nazvao da me obaveste da ako im se javi da imaju neki simptom. Jer to je najgore, to što ti nekoga možeš da zaraziš i ako nemaš nikakav simptom... Mi smo pre tih testova imali u FSS sastanak zbog naših igrača u Italiji, ja sam sedeo odmah pored Ljubiše Tumbakovića, tu je bio i Nenad Bjeković, oni su obojica u tim godinama koje upadaju u ovu kategoriju rizičnih. Nenormalno mi je bilo teško posle toga. Hvala Bogu da nikome nisam preneo“.

Kako se sve na kraju završilo?
Prvo tek posle 15 dana sam shvatio, kada sam uočioo da mi se vratilo čulo mirisa, da sam možda neki simptom ipak imao. Mada, ja imam i devijaciju nosa, ranije sam ga i lomio. Možda je i zbog toga što sam ostavio cigare... Kako bilo, posle 15 dana su mi došli na vrata, testirali me, prvi test bio negativan, sutradan opet test, tad je bio mali zastoj, ali posle dva dana je stigao i drugi negativan. Onda u zavisnosti od slučaja do slučaja imaš još sedam ili 14 dana izolacije. Ja sam sve to prebacio, više od 32 dana sam bio“, prepričava Pantelić.

Uz još jedan apel: niko nije želeo da se zarazi, ali to ne znači da treba biti odgovoran i rizikovati da se zarazi neko ko bi virus mnogo teže podneo.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara